Economic

Centru de afaceri pentru IMM-uri, la Damila

Investiţie pentru un mediu adecvat dezvoltării afacerilor din zonă

Un nou centru de afaceri s-a deschis săptămâna trecută în Râmicu Vâlcea. Complexul multifuncţional pentru sprijinirea afacerilor se află la Râureni şi a fost realizat prin fonduri europene de patronii de la Damila.

Nu mai puţin de 7,7 milioane de lei s-au investit în ridicarea acestui complex multifuncţional, care dispune de birouri şi spaţii unde patronii de firme mici şi mijlocii pot să îşi facă văzute afacerile. Beneficiar este firma SC Remservice, societate a fratelui patronului de la Damila.

Dezvoltare fulminantă

"Principalele obiective ale proiectului sunt asigurarea mediului adecvat dezvoltării firmelor găzduite în cadrul structurii de afaceri, cu preponderenţă IMM-uri; valorificarea potenţialului material şi uman al zonei şi crearea de noi locuri de muncă, cel puţin 36.", Mirela Niţu, manager proiect

Firma, înfiinţată acum şase ani, a cunoscut o dezvoltare fulminantă, astfel că, de la cinci angajaţi cu care a pornit în 2006, în prezent a ajuns la 200 şi la o cifră de afaceri care se apropie de nouă milioane de lei. Domeniul de activitate al acestei societăţi este cel al transporturilor de mărfuri şi furnizarea de agregate minerale. „Inaugurarea acestui centru reprezintă o etapă importantă în procesul de dezvoltare al companiei prin prisma serviciilor adăugate oferite partenerilor noştri şi a creşterii semnificative a spaţiilor de birouri. Clădirea a fost construită în decursul a 11 luni, dispune de o suprafaţă de lucru generoasă, de 1.676 de metri pătraţi. La parter se află spaţiu expoziţional, la etaj spaţii pentru birouri şi săli de conferinţă dotate cu echipamente şi facilităţi moderne. Principalele obiective ale proiectului sunt asigurarea mediului adecvat dezvoltării firmelor găzduite în cadrul structurii de afaceri, cu preponderenţă IMM-uri; valorificarea potenţialului material şi uman al zonei şi crearea de noi locuri de muncă, cel puţin 36. Suntem încrezători că ni se vor alătura constructori, instalatori, structurişti, arhitecţi, designeri şi împreună vom dezvolta servicii şi consultanţă de specialitate îndeplinindu-ne astfel obiectivul”, a precizat Mirela Niţu, soţia patronului de la Damila şi managerul acestui proiect îndrăzneţ.

50 de noi locuri de muncă

Inaugurarea a avut loc pe 29 august şi de la ea nu au lipsit oamenii de afaceri şi nici autorităţile care s-au arătat la fel de încrezătoare în această încercare de a ajuta la dezvoltarea mediului de afaceri din Vâlcea. „Din punctul meu de vedere, această manifestare are trei componente, care aduc plus de valoare comunităţii. O componentă economică clară. Suntem într-un moment greu al economiei judeţului Vâlcea, care de câţiva ani este într-o permanentă cădere economică şi lucrurile acestea, cred eu şi credem cu toţii, inclusiv cei din Consiliul Judeţean, trebuie remediate astfel încât astfel de investiţii ale unor firme cu capital vâlcean să fie încurajate. Apoi, mai are şi o componentă comunitară. Aici se vor întâlni oameni de afaceri din judeţul Vâlcea, ingineri, proiectanţi instalatori, care împreună pot lucra, pot comunica mai bine şi pot veni cu măsuri concrete în sprijinul beneficiarilor acestor produse. Apoi, mai este componenta edilitară”, a precizat Bogdan Pistol, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. „Eu cred că această investiţie va genera noi investiţii. Va genera, pe lângă noi locuri de muncă - şi s-a spus aici ca va genera 50 de locuri de muncă în prima fază - şi un sentiment de identitate proprie. Râmnicul are nevoie de o identitate proprie şi cred că, picătură cu picătură, astfel de investiţii îi dau culoare, îi dau anvergură naţională”, a adăugat şi primarul Emilian Frâncu.
Proiectul „Complex multifuncţional pentru sprijinirea afacerilor” a fost realizat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 4 „Sprijinirea mediului de afaceri regional şi local”, Domeniul major de intervenţie 4.1: Dezvoltarea durabilă a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanţă regională şi locală. Valoarea totală a acestuia este 7.908.942,06 lei, din care 3.667.425,50 lei a reprezentat finanţare de la Uniunea Europeană.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...