Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM Rm.Vâlcea - Şoimii Pâncota 1-0

Victorie mult mai clară decât o arată scorul

CSM Râmnicu Vâlcea a obţinut miercuri, un succes vital în lupta pentru menţinerea în Liga a II-a, 1-0 cu Şoimii Pâncota.
Managerul Lucian Munteanu a stat pentru prima dată pe banca tehnică şi a purtat noroc echipei sale, care e reuşit o victorie mult mai clară decât o arată scorul.

Formaţia vâlceană a dominat copios jocul cu arădenii, însă a risipit cu uşurinţă o mulţime de ocazii favorabile. CSM a învăţat din experienţa nefastă de la Pâncota şi în ultimul sfert de oră, a conservat rezultatul, apărându-se şi chiar trăgând de timp.


Unica reuşită a partidei a venit în minutul 28 şi a plecat de la centrarea excelentă a lui Piscanu din flancul stâng, concretizată cu o lovitură de cap de către Dâlbea (FOTO). În minutul 40, Samson a fost aproape de primul său gol la Vâlcea, dar nigerianul, rămas singur în faţa porţii, l-a luat la ţintă pe portarul Irimia.

Alb-albaştrii au continuat să domine şi partea secundă, dar Georgescu, C.Stoica sau Vasile nu au găsit drumul spre gol, din situaţii bune. Pâncota a dat emoţii doar în minutul 73, la un şut bun al lui Leucuţa de la 20 de metri, deviat de Fildan în corner. În prelungiri, Artean a scăpat singur spre poarta arădenilor, l-a lobat pe portarul Irimia, dar mingea a căzut pe plasa de sus a porţii.

În final, CSM s-a impus cu 1-0, după un joc controlat autoritar şi pe care îl putea câştiga mult mai detaşat. Vâlcea respiră ceva mai uşurată, a revenit pe primul loc din play-out şi pare scăpată de grijile retrogradării directe. Lupta pentru evitarea locului 3, care duce la baraj, este însă foarte strânsă. CSM joacă sâmbătă, la Satu Mare, acolo unde un rezultat favorabil i-ar risipi în mare măsură şi ultimele griji. În schimb, Pâncota ajunge pe loc retrogradabil direct şi la ce a arătat în Zăvoi, cu şanse mici de salvare. Vâlcea se bazează pe ultimele două jocuri, care par ceva mai lejere, acasă cu Tărlungeni şi în deplasare la Reşiţa. Chiar dacă pierde sâmbătă la Satu Mare, CSM scapă de griji cu şase puncte în ultimele două etape, cu condiţia ca U Cluj să nu bată sâmbătă la Pâncota.

CSM Rm.Vâlcea – Şoimii Pâncota 1-0
Stadion Municipal, spectatori 700
A marcat Dâlbea 28
CSM: Fildan - Samson, I. Stoica, Pârvulescu, Dumitraşcu (Al.Ionescu 76) - Artean - Vasile, Dălbea (Iordache 62), Piscanu, Georgescu (Luduşan 88) - C. Stoica. Antrenor: Adrian Dulcea
Şoimii: Irimia - D. Dan, A. Pavel, Dubeştean, Siminic – Issa (Vasi 86) - Gâlcă, Leucuţa, Dragalina (Al.Mihai 62), Pirtea - M. Ion. Antrenor: Zsolt Muzsnay
Arbitri: Flavius Alin Roşu (Timişoara) - Damian Antal şi George Bogdan Duţă (ambii din Bacău).

Clasament play-out:

1. Valcea 29 puncte
2. Satu Mare 27 puncte
...................................................
3. U Cluj 27 puncte
...................................................
4.Pâncota 25 puncte
5. Tărlungeni 17 puncte
6. Reşiţa -10 puncte

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...