Ultima Oră

Grup infracţional specializat în fraude informatice, destructurat la Vâlcea

În perioada 2012 - 2015, şapte “hackeri” ar fi efectuat licitaţii frauduloase pe site-uri de vânzări de bunuri, prejudiciind 13 persoane cu aproximativ 30.000 de euro

UPDATE! Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat 6 percheziţii domiciliare, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi efectuat licitaţii frauduloase pe site-uri de vânzări de bunuri, cauzând un prejudiciu de aproape 30.000 de euro. Un bărbat a fost reţinut.

La data de 17 mai a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vâlcea şi cei ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea, au efectuat 6 percheziţii la domiciliile a 7 vâlceni, cu vârste cuprinse între 24 şi 36 de ani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 - 2015, aceştia ar fi efectuat licitaţii frauduloase pe site-uri de vânzări de bunuri, prejudiciind 13 persoane cu aproximativ 30.000 de euro.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate 6 laptop-uri, 13 telefoane mobile, 26 de cartele telefonice, 17 carduri bancare, o puşcă cu aer comprimat, 2 cutii cu alice, 4.800 de lei, documente şi înscrisuri.
La activităţi au participat şi luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie JudeţeanVâlcea.

Faţă de un bărbat de 29 de ani s-a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore.
În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fraudă informatică şi spălare de bani.

Marţi, 17 mai a.c., procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Vâlcea, au desfăşurat şase percheziţii la domiciliile unor vâlceni suspectaţi de săvârşirea unor fraude informatice. Suspecţii au fost aduşi pentru audieri la sediul DIICOT Vâlcea. Până la închiderea ediţiei, au ajuns şi avocaţii împricinaţilor, însă DIICOT – structura centrală nu autorizase furnizarea de informaţii suplimentare în acest caz. Vom reveni cu amănunte.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...