Special

Mii de pensionari, la tratament în staţiunile vâlcene

În aşteptarea sezonului estival, pensionarii vâlceni au început să ia cu asalt staţiunile judeţului Vâlcea, dar şi din alte părţi ale ţării. Cel puţin aşa arată datele Casei Judeţene de Pensii Vâlcea, unde, până în prezent, au fost înregistrate aproximativ 4.700 de cereri de solicitare a biletelor de tratament. Reprezentanţii Casei de Pensii se aşteaptă însă ca numărul să depăşească 5.000 de cerereri. ”Eu apreciez că până la sfârşitul anului vor primi aproximativ 5.000 şi jumătate, până în 6.000 de bilete. Printre acestea, sunt însă foarte multe persoane care fac cerere şi după aceea nu mai iau bilete. Noi, ca instituţie, suntem obligaţi să le luăm în considerare şi să le raportăm la Bucureşti şi peste tot... Lucrul îmbucurător pentru noi, pentru judeţ, este faptul că cele mai solicitate staţiuni sunt cele de pe Valea Oltului, Călimăneşti-Căciulata, Govora, Olăneşti, iar din informaţiile pe care le am de la Casa Naţională de Pensii, acestea sunt cele mai multe cereri de bilete din întreaga ţară”, a precizat Gabriel Andreescu, directorul Casei de Pensii Vâlcea.

În topul preferinţelor pensionarilor vâlceni, dar şi al celor din ţară, sunt şi anul acesta staţiunile balneoclimaterice din judeţ şi asta datorită condiţiilor bune de care beneficiază, spun solicitanţii. Atractive sunt însă şi staţiunile din zona muntoasă a ţării, dar şi cele de pe litoralul românesc, problema majoră fiind însă, că, pentru lunile de vară, nu mai sunt locuri.
Reprezentanţii Casei de Pensii dau însă asigurări că toate solicitările vor fi onorate, dar îi avertizează pe cei care primesc bilet de tratament să nu îl mai transmită altor persoane. „De regulă, noi am beneficiat de înţelegere din partea reprezentanţilor Casei Naţionale în sensul că aproximativ 80 la sută din cererile noastre suplimentare au fost onorate. Cei care nu se regăsesc pe listele pe care noi le-am afişat la intrarea în instituţie nu trebuie să îşi facă probleme că nu mai au dreptul la bilete de tratament. Ei vor beneficia în continuare de bilete chiar dacă au primit bilete în ultimii doi ani, dar asta va depinde de numărul de bilete suplimentare pe care noi îl primim de la Bucureşti”, a mai adăugat directorul Casei de Pensiii din Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...