Administraţie

Ocnele Mari: Accesul rutier către Evantaiul din Cosota a fost restabilit

Primăria pregăteşte marcarea căii de acces ca traseu turistic şi a reparat stricăciunile produse de viituri la carosabilul amenajat de curând

Primăria Ocnele Mari a pregătit terenul pentru transformarea, în curând, a drumului de acces către zona Cosota, la Evantai (un mic perete de formaţiune calcaroasă naturală, pe care se pot efectua căţărări de către amatorii de sport extrem) în traseu turistic marcat. Iniţiativa a aparţinut inimoşilor membri ai Clubului Buridava, administraţia publică locală asfaltând drumul şi amenajând rigole şi podeţe la intrările în fiecare gospodărie de pe traseu. Viiturile generate de ploile abundente din ultima perioadă au afectat, din păcate, carosabilul, în special în punctul Fântâna cu cumpănă de la Ţapu. Primăria a intervenit prompt, săptămâna trecută fiind lărgită suprafaţa carosabilă în zona subtraversării şi reconsolidat malul.


Realizarea marilor proiecte de infrastructură edilitară e în grafic

Administraţia publică locală monitorizează cu maximă atenţie şi lucrările de introducere a reţelei de apă potabilă de către Apavil SA. Graficul stabilit de operatorul regional în domeniu pentru Ocnele Mari s-a suprapus nefericit cu lucrările de asfaltare şi a generat întârzieri celui din urmă, resimţite acut de cetăţeni. Pentru că lucrările de introducere a apei în Slătioarele au fost efectuate anul trecut, zilele acestea se urmăreşte încheierea şi a lucrărilor de asfaltare în zonă. “Noi ne încadrăm în termenul contractual cu firma care a câştigat la licitaţie proiectul de asfaltare, 15 iulie fiind data recepţiei finale prevăzută în contract. Din păcate, noi speram să terminăm totul mult mai devreme. S-a suprapus, în mod nefericit, programarea de către Apavil a introducerii alimentării cu apă şi canalizării, dar nu ne puteam plânge, pentru că este un proiect la fel de important pentru localitate. Au avut de suferit locuitorii, disconfortul lor fiind real. Ca să nu asfaltăm şi apoi să spargem iar strada pentru introducerea apei, am amânat asfaltarea, în unele zone, prin înţelegere scrisă cu firma şi cu înştiinţarea şi acordul autorităţilor superioare. A trebuit să mergem în permanenţă să explicăm locuitorilor ce s-a întâmplat şi le mulţumim că au găsit puterea să înţeleagă şi să aibă răbdare. Cel mai des în teren am fost eu, domnul viceprimar Eugen Iordache şi domnul administrator public Radu Gheorghe, dar în multe deplasări la faţa locului şi întâlniri cu locuitorii ne-au însoţit şi consilierii locali. Infrastructura de utilităţi şi cea rutieră sunt puncte vitale în dosarul de redobândire a statutului de staţiune de interes republican. Abia apoi vin celelalte obiective edilitare şi de interes turistic care trebuie să existe pe raza localităţii noastre”, a explicat primarul Petre Iordache.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...