Politică

Tăriceanu propune referendumuri periodice pentru consultarea cetăţenilor pe investiţiile majore

Candidatul desemnat de ALDE pentru preşedinţia CJ Vâlcea, consideră că toţi candidaţii trebuie să fie legişti, profesionişti şi implicaţi în problemele vâlcenilor

Luni, 16 mai a.c., co-preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, totodată şi Preşedinte al Senatului României, s-a aflat în vizită la Râmnicu Vâlcea cu ocazia prezentării tuturor candidaţilor formaţiunii din judeţ la alegerile locale din 5 iunie a.c. Liderul politic şi-a cerut scuze că a întârziat aproximativ 40 de minute, explicând că a trebuit să viziteze mai multe localităţi din judeţul Gorj înainte de a ajunge la întâlnirea cu colegii săi vâlceni. După un scurt periplu parcurs pe străzile municipiului reşedinţă de judeţ alături de preşedintele ALDE Vâlcea, Dumitru Lovin, consilierul judeţean Adrian Buşu, propunerea liberal-democraţilor europeni pentru preşedinţia CJ, directorul Bibliotecii Judeţene “Antim Ivireanul”, Remus Grigorescu, candidat pentru funcţia de primar al municipiului reşedinţă de judeţ şi numeroşi alţi reprezentanţi ai formaţiunii, la Teatrul “Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea a avut loc o întâlnire publică, în care au fost prezentate succint programele candidaţilor.

“Dacă primarul se va ocupa de lucrurile mărunte, aşa cum ne-am obişnuit cu mulţi primari din România, până în ziua de astăzi, să nu ne mirăm că localităţile vor stagna. Cred cu tărie că trebuie o nouă abordare, care să înlăture situaţia existentă care funcţionează în multe locuri din administraţia locală din România. Administraţia locală funcţionează în felul următor. Avem alegeri locale o dată la patru ani, alegem un primar şi un consiliu local şi ne mai întâlnim cu aceşti aleşi peste patru ani. Ce fac în această perioadă? Totul funcţionează ca uns, pentru că sunt multe rotiţe care trebuie unse la mica înţelegere. Mica înţelegere înseamnă între consilieri, grupurile de interese politice, grupele de patronaj politic, firmele de utilităţi care au interesul să obţină contracte grase de la primărie sau firmele de lucrări publice... Şi? Cetăţenii? Nu contează cetăţenii! Noi, consilierii, avem patru ani în care să ne procopsim. Ei bine, stimaţi domni şi doamne, aş vrea ca acest model să-l lăsăm altora, celor care l-au patentat. Vreau ca în locul acestei mici înţelegeri de la primărie să funcţioneze o mare înţelegere. Marea înţelegere între primar şi consiliu, pe de o parte şi cetăţeni, de cealaltă parte. Administraţia locală trebuie să funcţioneze ţinând cont de opţiunile fundamentale ale cetăţenilor, proiectele de investiţii, aşa trebuie gândite proiectele. (...) Am imaginat că primarul şi consiliul local vor trebui periodic, pe ceea ce înseamnă cele mai importante proiecte de investiţii, în domeniul infrastructurii rutiere, în domeniul economic, în învăţământ, în sănătate, în mediu şi aşa mai departe, să se consulte cu cetăţenii sub forma unui referendum”, a susţinut Călin Popescu Tăriceanu în faţa membrilor şi simpatizanţilor ALDE din Vâlcea.

Grigorescu: “Lucrări începute de unii, continuate de alţii şi finalizate la calendele greceşti”

Remus Grigorescu a criticat în termeni fermi bilanţul primarilor Râmnicului din ultimul deceniu. “În prezent, râmnicenii au nevoie de un lider cu viziune şi, în principal, care să rezolve multitudinea de probleme cu care se confruntă localitatea noastră, probleme generate de incapacitatea administraţiilor publice locale de peste un deceniu de a imprima oraşului o identitate, o personalitate distinctă, conferită în egală măsură de valorile cultural-istorice, de cadrul economic şi natural. În dorinţa de a rămâne, cu orice preţ, în istoria locală şi mai puţin preocupaţi de modernizarea Râmnicului, foştii edili au declanşat o sarabandă de lucrări fără utilitate publică evidentă, lucrări începute de unii, continuate de alţii şi, după cum se poate constata şi astăzi, finalizate la calendele greceşti”, a spus răspicat candidatul ALDE la funcţia de Primar al Râmnicului. Adrian Buşu, candidatul ALDE la preşedinţia CJ Vâlcea, a explicat şi care va fi conduita colegilor săi la alegerile locale şi după. “Ne-am angajat la o treabă deosebit de importantă. Absolut toţi, indiferent pentru ce poziţie candidăm, trebuie să fim conştienţi că numai o conduită politică profesionistă este tot ce se aşteaptă de la noi. Românilor le-au rămas foarte puţine opţiuni politice credibile şi de aceea ALDE este perceput acum, din ce în ce mai mult, ca o variantă puternică şi credibilă de dezvoltare a ţării. Acest lucru ne obligă să fim legişti, profesionişti şi implicaţi în problemele vâlcenilor”, a precizat Adrian Buşu.

Comandat de Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor - ALDE - competitor politic - Cod unic de identificare 21160080 - Media Group SRL - Săptămâna în Oltenia - tiraj 1.000

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...