Politică

Constantin Rădulescu: Am avut o guvernare bună şi vom rămâne APROAPE DE OAMENI!

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Vâlcea a Partidului Social Democrat are 40 de ani şi face politică în P.S.D. de la vârsta de 17 ani, este aşadar un produs 100% PSD-ist, cu peste 22 de ani de activitate în acest partid

În prezent, Constantin Rădulescu, sau Costi cum îi spune aproape toată lumea, este deputat în Parlamentul României şi membru al „Comisiei pentru Sănătate şi Familie” din Camera Deputaţilor. Este căsătorit, licenţiat al ASE Bucureşti cu studii postuniversitare, Master în Administrarea Afacerilor, iar în anul 2015 a absolvit Cursuri Postuniversitare de Master la Universitatea Naţională de Apărare – Colegiul Naţional de Apărare. La această prestigioasă universitate, Constantin Rădulescu s-a instruit în cadrul unui „Curs de Înaltă Calificare de Securitate, Siguranţă Naţională şi bună guvernare”.

Îi vom adresa câteva întrebări, unele chiar uşor nonconformiste, pentru a vă ajuta să îl cunoaşteţi mai bine.

Reporter: Haideţi să începem cu începuturile. Cum a fost copilăria lui Constantin Rădulescu?
Costi Rădulescu: Am avut o copilărie frumoasă pentru că am trăit această perioadă din viaţă pe Valea Topologului, în Zăvoiul Topologului, pe dealurile şi câmpiile din comuna Nicolae Bălcescu. Am crescut la ţară şi chiar, copil fiind, aproape toate vacanţele mi le petreceam la ţară, în comuna Nicolae Bălcescu.

Rep.: Aţi avut şi copilărie în cartier?
C.R.: Bineînţeles! Când am venit la şcoală, viaţa mea s-a schimbat şi am devenit băiat de oraş. Am crescut la fel ca toţi cei din generaţia mea, cu cheia de gât. Am învăţat la Şcoala Generală Nr. 9 din Ostroveni, actuala Anton Pann, din clasa I până în clasa a V-a, iar din clasa a V-a până în clasa a VIII-a la Şcoala Generală Nr. 10. Liceul l-am făcut tot în Ostroveni, Liceul Industrial Nr. 6, actual Ferdinand I. La Revoluţie aveam 14 ani şi am crescut în Ostroveni, cartier muncitoresc, de care sunt profund ataşat pentru că am crescut odată cu el.

Rep.: De când aţi început să faceţi politică?
C.R.: De la 17 ani am început să fiu interesat de ideea de politică şi de atunci am rămas în actualul PSD. Am participat la toate transformările acestui partid.

Rep.: Să facem o paranteză… în paralel cu politica, nu v-aţi neglijat profesia?
C.R.: Bineînţeles că nu! Şi vă spun că aproape 15 ani din viaţa mea am lucrat în funcţii de la simplu angajat la cea de director în cadrul unor companii private şi sunt mândru să spun că una dintre companiile în cadrul căreia eram director avea la un moment dat peste 1.000 de oameni!
În cariera mea profesională, am avut foarte multe satisfacţii şi pentru asta sunt recunoscător şi colectivelor de oameni cu care am lucrat. Am avut de asemenea provocări cărora le-am făcut faţă cu succes şi, alături de cei cu care am lucrat, am conceput şi lansat proiecte importante pentru companiile în cadrul cărora am activat.

Rep.: Ne-am luat cu vorba… despre experienţa dumneavoastră administrativă, ce ne puteţi spune?
C.R.: Am o experienţă de 16 ani în domeniul administraţiei publice, o experienţă care începe în anul 2000, pe când am fost ales consilier local, şi continuă şi astăzi când, iată, sunt deputat, membru în Comisia pentru Sănătate şi Familie din Camera Deputaţilor. Am fost consilier local în cadrul Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, unde am deţinut funcţia de secretar al Comisiei Juridice de Apărare şi Ordine Publică şi membru în Comisia de negociere pentru vânzarea unor spaţii către societăţi comerciale. În cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea, am fost în poziţii precum cea de preşedinte al Comisiei de Buget Finanţe, preşedinte al Comisiei pentru Relaţia cu Societatea Civilă şi Instituţiile Deconcentrate ale statului, secretar în Comisia pentru Urbanism Lucrări Publice, preşedinte în Comisia pentru Urbanism Lucrări Publice, membru în Comisia pentru Programe, Prognoze Economico-Sociale, precum şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Tot ca experienţă administrativă, pot să trec şi perioada în care am fost reprezentantul Consiliului Judeţean în AGA Apavil şi vreau să vă spun că am parcurs etape extrem de complicate cum ar fi: fuziunea Apavil – Acvarim şi realizarea Operatorului Regional de Apă APAVIL S.A., perioada de început a implementării proiectelor de peste 100 milioane de euro pe care Apavil le derulează şi astăzi în tot judeţul, dar în special în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Rep.: Ce oameni v-au marcat activitatea administrativă?
C.R.: Eu am învăţat meserie de la oameni remarcabili, cum ar fi Iulian Comănescu, cel care a fost preşedinte al Consiliului Judeţean, şi timp de peste 10 ani i-am stat alături regretatului Ion Cîlea pe toată perioada în care s-a aflat în fruntea Consiliului Judeţean Vâlcea. Am participat şi am fost alături, atât eu cât şi colegii mei, de regretatul Ion Cîlea la implementarea tuturor proiectelor pe care le-a conceput pentru vâlceni. PNL taie astăzi panglici la proiectele lăsate de Ion Cîlea fără să scoată o vorbă despre faptul că Ion Cîlea a fost cel care a trudit pentru acestea. Şi aici mă refer la:
• Consolidare, modernizare, extindere şi dotarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Băbeni - judeţul Vâlcea
• Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Vâlcea
• Reabilitare şi modernizare DJ 648 Ioneşti – Olanu – Limita judeţului Olt, Km 0+000 – Km 8+900 şi construire două poduri din beton armat, judeţul Vâlcea
• Reabilitare şi modernizare DJ 665 - limita judeţului Gorj - Mariţa - Izvorul Rece - Vaideeni - Horezu, Km 53+650 - 69+169, jud. Vâlcea;
• Reabilitare si modernizare DJ 677 Mădulari - Şuşani - Limita judeţului Olt, Km 0+000-23+850, judeţul Vâlcea;
• Mirajul Oltului – extinderea infrastructurii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti – Căciulata;
• Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică în judeţul Vâlcea;
• Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea;
• PODCA - Pregătire pentru Optimizare, Durabilitate şi Competitivitate în Administraţia Publică din judeţul Vâlcea;
• Reabilitarea sistemului de Termoficare Urbană la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea pentru perioada 2009-2028 în scopul conformării la legislaţia de mediu şi creşterii eficienţei energetice;
• Dezvoltarea eficientă a serviciilor publice prin implementarea de soluţii e-guvernare în judeţul Vâlcea - Grupa 1;
• Dezvoltarea eficientă a serviciilor publice prin implementarea de soluţii e-guvernare în judeţul Vâlcea - Grupa 4;
• Strategia integrată de dezvoltare durabilă a judeţului Vâlcea pentru perioada 2015-2022;
• Extinderea şi modernizarea sistemului de apă şi canalizare în judeţul Vâlcea
• Master Planul privind gestionarea deşeurilor în judeţul Vâlcea

Rep.: V-aţi gândit la o formă de recunoştinţă pentru fostul Preşedinte dr. ing. Ion Cîlea?
C.R.: Fostul Preşedinte dr. ing. Ion Cîlea merita cu prisosinţă titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Vâlcea, de altfel, noi, pesediştii, am şi făcut demersuri în acest sens. Imediat după alegeri, voi solicita reluarea procedurilor privind conferirea titlului de Cetăţean de Onoare al judeţului Vâlcea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean, dr. ing. Ion Cîlea.

Rep.: Care credeţi că ar trebui să fie priorităţile viitorului Consiliu Judeţean, preşedintelui Consiliului Judeţean şi ale consilierilor judeţeni aleşi?
C.R.: Cred că deschiderea către oameni şi către dialogul cu oamenii trebuie să fie principala caracteristică în activitatea celor care vor conduce judeţul. La biroul meu uşa a fost mereu deschisă pentru oameni. Trebuie să îi ascultăm pe vâlceni şi să înţelegem ce îşi doresc cu adevărat de la cei care conduc judeţul. Oamenii îşi doresc în primul rând siguranţă pentru familie şi copii. Îşi doresc drumuri şi căi de circulaţie bune, utilităţi cum ar fi gaze, apă, canalizare, acces la electricitate şi de asemenea îşi doresc să se ştie în siguranţă în comunităţile lor. Noi, ca administraţie, trebuie să identificăm priorităţile oamenilor şi, în funcţie de acestea, să creionăm programele economice şi politice. Trebuie să ştim să atragem investitori pentru a crea locuri de muncă, dar, în acelaşi timp, trebuie să găsim calea unui dialog corect şi unei consultări în ceea ce priveşte aşteptările şi propunerile mediului privat, ale mediului de afaceri pentru conducerea administrativă a judeţului. Trebuie să avem capacitatea de a discuta cu cei care desfăşoară activităţi private pentru că, dacă reuşim să le creăm condiţii legale mai bune pentru a investi în judeţul nostru, numai aşa vom reuşi să creăm locuri de muncă. Nu trebuie să neglijăm protecţia socială! Trebuie să găsim cele mai bune metode pentru a ne proteja bătrânii, familiile defavorizate şi în general pe cei care sunt greu încercaţi de vremurile în care trăim! Consiliul Judeţean şi conducerea acestuia nu trebuie să devină o instituţie „vătaf” în relaţia cu primarii! Toţi primarii din judeţul Vâlcea trebuie trataţi corect, trebuie să dialogăm cu ei, iar fondurile să nu se distribuie în funcţie de culoarea carnetului de partid a primarului, ci în funcţie de nevoile comunităţii. Nu trebuie să pedepsim comunităţile din pricina apartenenţei politice a primarului! Cred că toată conducerea Consiliului Judeţean trebuie să se mute măcar câteva zile pe lună în diferite zone ale judeţului, unde să poarte un dialog real şi direct cu vâlcenii pe problemele diverse pe care aceştia le întâmpină. Judeţul Vâlcea are un potenţial turistic extrem de mare, cu mai multe componente, dintre care aş enumera componenta religioasă, dar şi pe cea balneară. Trebuie să abordăm şi să facem un parteneriat real la nivel instituţional împreună cu Arhiepiscopia Râmnicului pentru promovarea şi sprijinirea turismului religios. Judeţul Vâlcea are un potenţial uriaş graţie numărului impresionant de mănăstiri, dar şi a istoriei şi frumuseţii acestor perle ale culturii religioase naţionale şi chiar internaţionale. Suntem judeţul din care izvorăşte sănătatea graţie izvoarelor termale şi a staţiunilor balneoclimaterice pe care le avem şi trebuie să găsim calea în a sprijini aceste staţiuni balneare pentru a atrage turişti şi implicit a contribui la dezvoltarea judeţului nostru. Pentru orice demers însă, trebuie să creăm condiţii propice celor pe care dorim să îi convingem să vină la Vâlcea, iar pentru asta trebuie să sprijinim autorităţile locale pentru îmbunătăţirea continuă a infrastructurii de drumuri, accesul la utilităţi (apă, canal, gaze etc.), acestea fiind doar câteva dintre metodele prin care judeţul nostru să devină atractiv pentru investitori. Şi sistemul de sănătate trebuie abordat strategic şi sprijinit astfel încât accesul vâlcenilor la serviciile de sănătate să fie facilitat, iar oamenii să beneficieze de un act medical de calitate.

Rep.: Aţi vorbit numai de judeţ. Pentru municipiul Râmnicu Vâlcea ce gânduri aveţi?
C.R.: Mă bucur că m-aţi întrebat! Cred că împreună cu viitorul primar trebuie să găsim soluţia prin care Râmnicu Vâlcea să beneficieze de un Spital Municipal, trebuie să abordăm în mod serios problema construirii unui bazin olimpic de înot în municipiul nostru, la fel cum trebuie să regândim total, într-un proiect integrat, amenajarea zonelor de agrement de la periferia municipiului Râmnicu Vâlcea. Trebuie să transformăm aceste zone astfel încât locuitorii municipiului Râmnicu Vâlcea şi, de ce nu, turiştii care tranzitează municipiul, să se bucure de zone de agrement şi petrecere a timpului liber în locuri frumos amenajate şi sistematizate. Cred că trebuie să avem o preocupare deosebită pentru protejarea şi amenajarea zonelor verzi din interiorul municipiului Râmnicu Vâlcea, a locurilor de joacă pentru copii, a modului cum se repară şi întreţin străzile din municipiu, etc. Viitoarea administraţie din Râmnicu Vâlcea trebuie să fie foarte atentă la cei care desfăşoară lucrări pe străzile din municipiu pentru ca aceştia să repare şi să aducă la un standard corespunzător străzile pe care le-au spart pentru diverse intervenţii. Modul cum se desfăşoară lucrările pe străzile din municipiu trebuie să fie atent supravegheate, iar acestea trebuie să fie protejate şi semnalizate la fel cum vedem în marile capitale occidentale! Primăria municipiului trebuie să aibă o reală preocupare şi să devină o tradiţie, programele şi proiectele desfăşurate împreună cu şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea, aici referindu-mă punctual la competiţii sportive organizate între şcolile şi liceele din municipiu, dar şi competiţii sau concursuri de cultură generală, concursuri pe domenii de învăţământ între unităţile şcolare. Primăria trebuie să sprijine dezvoltarea vieţii culturale, a teatrelor, filarmonicii, inclusiv să sprijine demersurile uniunilor oamenilor de cultură şi artă din municipiul Râmnicu Vâlcea. Viitoarea conducere a municipiului trebuie să privească cu foarte mare atenţie spre platforma industrială sud, la a cărei stabilitate şi dezvoltare poate contribui mai ales din perspectiva realizării legăturii municipiului Râmnicu Vâlcea cu Autostrada Sibiu – Piteşti. Această legătură cu Autostrada Sibiu – Piteşti, va lega practic tot judeţul Vâlcea de Occident, iar conducerea Primăriei Râmnicului va trebui să ştie să îşi susţină cauza pentru realizarea acestei legături cu autostrada. În municipiul Râmnicu Vâlcea, dar şi în imediata apropiere, îşi desfăşoară activitatea importanţi agenţi economici, iar cu aceştia şi în general cu toţi agenţii economici conducerea primăriei trebuie să aibă un dialog corect, deschis şi constructiv, astfel încât să impulsioneze în mod real crearea de locuri de muncă pentru cetăţenii municipiului Râmnicu Vâlcea.

Rep.: Probabil mai aveţi multe să ne spuneţi. Care ar fi motto-ul… sloganul … după care dumneavoastră şi partidul pe care îl conduceţi ar trebui să-şi ghideze construcţia programului economic şi social pentru judeţul Vâlcea?
C.R.: Pesediştii au fost întotdeauna solidari cu cetăţenii şi comunităţile pe care le-au reprezentat şi le reprezintă. Ne propunem prin tot ceea ce dorim să facem în judeţul Vâlcea să avem o abordare deschisă şi să punem pe primul loc OAMENII! ÎN PRIMUL RÂND OAMENII!
Acesta este crezul nostru şi după el ne vom ghida activitatea, atât eu cât şi echipa pe care o conduc, pentru că PSD rămâne un partid APROAPE DE OAMENI!

Comandat de Partidul Social Democrat - competitor politic - Cod unic de identificare 21160002 - Media Group SRL - Săptămâna în Oltenia

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...