Politică

Împărţirea „ciolanului” dezbină Alianţa USL

Lipsa de comunicare, ambiţiile, orgoliile personale şi goana după funcţii favorizează destrămarea alianţei în Oltenia

Alianţa USL s-a zguduit din temelii săptămâna trecută, liberalii şi pesediştii ducând în continuare bătălia pentru disputa pe „caşcaval”. Disfuncţionalităţile din interiorul USL, generate de dorinţa fiecăruia de a deţine monopolul pe funcţiile de conducere, s-au concretizat prin jigniri, avertismente, reproşuri într-un circ la Consiliul Judeţean Vâlcea.
Întreg scandalul a pornit de la solicitarea pe care grupul consilierilor PNL a făcut-o în urmă cu o lună, aceea ca în AGA Apavil să fie numit un liberal, pentru a fi scos din cărţi pesedistul Costi Rădulescu. De aici şi până la revolta pesediştilor a fost doar un pas. Liberalii şi social democraţii s-au jignit reciproc, iar cei din PSD au recunoscut public că, de mult timp, colegii de alianţă din PNL le forţează mâna din dorinţa de a pune mâna pe toate funcţiile. „Apreciem că solicitarea celor zece consilieri judeţeni ai PNL nu respectă dispoziţiile protocolului de funcţionare al USL. Nu se impune, spun eu, desemnarea unui alt reprezentat în AGA Apavil, întrucât actualul reprezentat, Costi Rădulescu, are experienţă profesională bogată. Propun amânarea acestui punct”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Stănculescu: „Să nu tratăm o problemă administrativă ca pe una politică”

În schimb, liberalii nu s-au lăsat influenţaţi de cererea şefului CJ Vâlcea, precizând că acesta a avut suficient timp la dispoziţie să analizeze materialul şi să poarte discuţii în interiorul alianţei. „Eu cred că prezentarea CV-ului domnului Rădulescu este un motiv de amânare a proiectului de hotărâre. Cu privire la modificarea actului constitutiv, dumneavoastră aţi avut la dispoziţie timp de 30 de zile să faceţi aceste modificări. Să nu tratăm o problemă administrativă ca pe una politică. Ştim cu toţii că la ora actuală, noi, ca şi CJ nu mai avem ATOP, pentru că mandatul celor din ATOP s-a încheiat în iunie. Nu înţeleg de ce spuneţi că nu respectăm protocolul. V-am invitat de nenumărate ori la discuţii pentru a nu bloca activitatea anumitor instituţii subordonate CJ. Nu s-a dorit, am înţeles că a fost o problemă de sănătate, însă puteaţi să delegaţi pe altcineva. Nu cred că este necesară revizuirea acestui proiect deci nu se impune să anulăm acest proiect, de pe ordinea de zi. Puteaţi acum o lună de zile, când s-a primit această solicitare din partea PNL, să luaţi act sau să spuneţi că nu sunteţi de acord cu introducerea pe ordinea de zi”, a declarat consilierul judeţean PNL, Victor Stănculescu. Acesta a precizat că Rădulescu nu este de neînlocuit şi că cel care ar fi urmat să îi ia locul este la fel de pregătit. Stănculescu i-a acuzat de asemenea pe cei din PSD că vor să deţină monopolul pe toate instituţiile subordonate şi că, practic, nu mai există discuţii în interiorul USL.

Cîlea: „Pe mulţi eu v-am făcut puternici”

Social democraţii nu s-au lăsat însă intimidaţi şi au răbufnit. Ion Cîlea a declarat că nu va face nişte schimbări doar de dragul păcii în alianţă, ci doar dacă este nevoie. „Nu trebuie să ne jucăm, să facem schimbări doar de dragul schimbării, sunt orgolii ale unora ca să fie în locul celorlalţi. Nu puteţi să îmi demonstraţi mie că dacă vine altcineva acum e mai bun decât Rădulescu. În toate şedinţele aţi avut propuneri de a vă pune în diverse funcţii, am aprobat, dar chiar vreţi să luaţi tot? Dumneavoastră vreţi să ne încălecaţi! Dacă aţi fi modeşti, aţi ţine cont de faptul că pe mulţi eu v-am făcut puternici. Mulţi primari PNL au câştigat alegerile datorită mie, inclusiv primarul din Râmnicu Vâlcea”, le-a reproşat Cîlea celor din PNL. În timp ce Costi Rădulescu a încercat să se apere şi să catalogheze observaţiile legate de CV-ul său drept nişte răutăţi gratuite, vicepreşedintele CJ, Dumitru Persu, le-a arătat din nou obrazul liberalilor.
Vicele a avut însă şi o precizare de făcut: Dacă vreodată va avea probleme în justiţie, cu siguranţă nu va apela la colegul său avocat, Victor Stănculescu. „Eu cred că pierdem timpul aici. Intervenţia colegilor noştri este lipsită de fair-play, nu cred că e corect. Nu este productiv ceea ce facem noi. Spun să amânăm acest proiect. Există timp suficient ca cei doi preşedinţi ai USL să discute împărţirea caşcavalului, că până la urmă asta se urmăreşte la ora actuală. Domnule Stănculescu, vorbiţi aici ca la bară, îmi pare rău să vă spun, dar pentru faptul că v-aţi permis să îl jigniţi pe colegul meu, dacă voi avea vreun litigiu în instanţă, am să fiu atent ce avocat îmi iau”, a conchis Dumitru Persu. Surpriza a venit însă în momentul votului. Liberalii s-au aliat cu democrat liberalii şi au votat împotrivă, însă punctul a fost amânat într-un final, social democraţii având majoritatea în CJ. Scandalul a urmat şi pe holurile CJ după terminarea şedinţei, liberalii avertizând că „lecţia” dată în această şedinţă a fost doar un prim avertisment.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...