Sport

Fotbal, Superliga Vâlcea

Şirineasa şi Horezu, despărţite de un singur punct

Final incendiar în Superliga Vâlcea

Primele două clasate în Superliga Vâlcea, CS Şirineasa şi Flacăra Horezu se vor întâlni sâmbătă, într-un meci decisiv pentru câştigătoarea titlului judeţean.

În derby-ul etapei a XXVII-a a Superligii, Flacăra Horezu a spulberat cu 6-2 pe Cozia Călimăneşti. Lider o bună parte din acest campionat, Călimăneşti este în plin picaj şi este ieşită din cursa promovării. În schimb, Flacăra este pe val, s-a apropiat la un singur punct de lider şi are nevoie să câştige în etapa viitoare, meciul direct cu Şirineasa, pentru a ajunge a treia oară consecutiv la barajul de promovare în Liga a III-a.
Liderul CS Şirineasa a făcut un pas greşit la Mihăeşti, 1-1 cu echipa locală, dar rezultatul nu schimbă cu nimic situaţia din vârful clasamentului. Chiar dacă distanţa faţă de Horezu s-a redus la un singur punct, CS Şirineasa are nevoie tot de un punct sâmbătă, pe teren propriu, în derby-ul cu Flacăra, pentru primul titlu din istorie. Dacă trece de hopul Horezu şi rămâne lider, Şirineasa nu prea se mai poate împiedica ultimele două etape, în care are meciuri destul de uşoare, la Tomşani şi acasă, cu Dăeşti.

Cu trei etape înaintea finalului, se cunosc deja cinci dintre retrogradate: Creţeni, Chimia, Ocnele Mari, Costeşti şi Valea Mare. Pentru evitarea locului 11, ultimul retrogradabil, dar şi pentru evitarea barajului, la care ajung locurile 9 şi 10 se luptă Băbeni, Orleşti, Mădulari şi Dăeşti.

Din Liga a IV-a, care şi-a desfăşurat sâmbătă ultima etapă, au promovat câştigătoarele celor două serii, Topologul Galicea şi Căpşunarii Buneşti, în timp ce ocupantele locurilor 2, Păuşeşti Otăsău şi Luncavăţul Popeşti vor da baraj de promovare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...