Politică

Strigături ca la uşa cortului

Cearta pe funcţii tinde să atingă ridicolul şi în USL Mehedinţi. Sub pretextul „caracterelor incompatibile”, liberalii flituiesc pesediştii, alianţa „salvatoare”, rezumându-se la procese în instanţă, jigniri şi spectacole ieftine susţinute în faţa camerelor de filmat.

În comuna Salcia, USL nu mai funcţionează de multă vreme, la alegerile locale PSD şi PNL candidând pe liste separate. Conform proverbului „când doi se ceartă, al treilea câştigă”, învingător în urma scrutinului s-a dovedit a fi reprezentantul MNMh, Gelu Pantelimon. Fostul vice liberal, Adel Sava, l-a umilit pe preşedintele PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, atunci când acesta a venit să-l excludă din partid. Scandalul dintre cei doi a continuat prin gesturi de mahala, încurajate de apelative ca „milog” şi „beţivan”, toată scena desfăşurându-se sub nasul presei, prezentă la faţa locului.
Aruncat la coşul de gunoi al politicii de preşedintele PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, tupeistul Adel Sava a fost primit cu braţele deschise în PSD Mehedinţi de baronul Adrian Duicu şi promovat drept candidat la funcţia de primar din partea social democraţilor.
Adel Sava a pierdut însă alegerile, iar vice a fost ales un liberal, în persoana lui Nicolae Iliescu. În loc să se bucure că are un vice de la partidul său, preşedintele PNL Mehedinţi, Liviu Mazilu, s-a supărat foc. El a motivat că USL nu admite ca la Salcia, PNL să colaboreze în Consiliul Local cu MNMH şi nu cu PSD: „Vom lua măsurile care se impun pentru că protocolul nostru nu admite ca USL să nu funcţioneze în vreo organizaţie locală. Dacă va fi nevoie, vom schimba şi consilieri de-ai noştri”, a declarat Liviu Mazilu.
Primarul şi viceprimarul din Salcia îl contrazic pe Mazilu. „Eu, primarul Salciei din partea MNMh, am încheiat verbal un protocol de colaborare cu consilierii locali de la PNL şi l-am pus vice pe domnul Nicolae Iliescu. Liberalii de aici nu vor să colaboreze în ruptul capului cu PSD, fiindcă este reprezentat pe plan local de Adel Sava, un om violent şi pus pe ceartă. Fără Sava avem linişte în şedinţe şi facem treabă bună cu un vice liberal, precum domnul Iliescu. Păcat că domnul prefect Drăghiea l-a suspendat din funcţie. La proces, vicele Iliescu a câştigat şi mai urmează recursul la Craiova. Am înţeles că îi va cere şi daune”, ne-a declarat Gelu Pantelimon, primarul MNMh al Salciei.

„Cele două filiale au acumulat maturitate politică suficientă pentru a depăşi aceste discuţii şi probabil că ele nu trebuie purtate la nivel de funcţii şi oameni, ci la nivel de instituţii şi responsabilităţi. Este absolut necesară depăşirea unor astfel de sincope pentru că nu ne mai desparte mult timp de începerea campaniei electorale. În jurul datei de 15 septembrie, fiecare partid din cadrul USL va şti în dreptul cărui colegiu va candida, iar aceste candidaturi vor fi obligatorii pentru USL. Asta înseamnă că unitatea va trebui dovedită mai bine ca oricând.”, Mario Ovidiu Oprea, senator PNL de Dolj

Vicele suspendat cere daune

Viceprimarul suspendat al comunei Salcia nu are de gând să renunţe prea uşor la poziţia pe care o ocupă, motiv pentru care va profita de toate căile legale, pentru a-şi reocupa funcţia. „Eu nu ştiu de ce prefectul nostru politic Drăghiea nu a acceptat la Salcia un viceprimar PNL ales în mod democratic. Probabil că cei de la PSD l-au vrut pe omul lor. Ei bine, ţin să anunţ că noi nu vom colabora niciodată cu PSD din cauza acestui Adel Sava. Cât despre suspendarea mea, ea este una politică. Am dovedit la Tribunalul Mehedinţi că am dreptate. Am câştigat procesul şi mai urmează recursul la Curtea de Apel Craiova. Pentru această perioadă de suspendare din funcţie îl voi da în judecată pe prefect şi îi voi cere nu numai drepturile salariale, ci şi daune materiale şi morale”, ne-a declarat viceprimarul suspendat al Salciei, liberalul Nicolae Iliescu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...