Ultima Oră

Scutul antirachetă de la Deveselu va fi inaugurat mîine

Secretarului american al Apărării şi secretarul general al NATO se întâlnesc cu Preşedintele şi Premierul României la Palatul Cotroceni

Joi, 12 mai, va avea loc inaugurarea scutului antirachetă Aegis Ashore de la Deveselu. În acest context, la Palatul Cotroceni miercuri a ajuns adjunctul Secretarului american al Apărării, Robert Work, la o întânire oficială cu Preşedintele României, Klaus Iohannis.


Joi, Preşedintele se va întâlni şi cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale. La finalul întrevederii, cei doi vor susţine o declaraţie de presă comună. Conform agenedei, la întrevederile cu oficialii americani participă şi premierul Dacian Cioloş.
Demersurile strategice ale NATO pe flancul estic european îi incomodează pe ruşi, înalţi aoficiali ai acestora susţinând în numeroase rânduri că se simt sfidaţi de construirea scutului antirachetă de la Deveselu, în condiţiile în care încă unul este în curs de construire în Polonia.
În ultima declaraţie a şefului comandamentului trupelor speciale ruse de acum două zile, acesta spunea că Rusia se pregăteşte cu rachete performante care să facă faţa scutului şi că işi pregăteşte capacităţi care să îi permită să acţioneze simultan cu astfel de rachete din mai multe centre de comanda.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...