Eveniment

BAC-ul de toamnă, rezultate mai bune decât în 2011

În patru judeţe ale Olteniei s-a înregistrat o creştere minoră a promovabilităţii la sesiunea de toamnă a examenului de maturitate

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat s-a soldat cu rezulate ceva mai bune faţă de sesiunea similară de anul trecut. Doar în Mehedinţi s-a înregistrat o scădere dramatică a promovabilităţii, de aproximativ 30 de procente, Vâlcea, Gorjul, Oltul şi Doljul reuşind să crească din acest punct de vedere cu 10-11 procente pe fiecare judeţ.

VÂLCEA
Procentul de absolvenţi la sesiunea de toamnă a BAC-ului s-a dublat anul acesta, ajungând la 22,83%, de două ori mai mare faţă de procentul înregistrat în perioada similară a anului trecut, când a fost de doar 11,62%, conform primelor date oferite de Inspectoratul Judeţean Şcolar Vâlcea. Cei mai mulţi din candidaţii vâlceni au reluat probele la Matematică şi Limba română.

GORJ
Procentul absolvenţilor care au reuşit să treacă de chinul examenului de Bacalaureat în sesiunea de toamnă a crescut considerabil în Gorj în această toamnă faţă de sesiunea similară organizată în 2011. Peste 38 la sută dintre candidaţii care s-au prezentat la a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, în judeţul Gorj, au reuşit să promoveze. Cu 2.776 de înscrişi şi 2.408 elevi prezenţi, dintre care cinci eliminaţi, Gorjul stă mai bine faţă de anul trecut, 934 de candidaţi reuşind să promoveze Bacalaureatul.

OLT
Promovabilitatea în judeţul Olt la Bacalaureatul de toamnă este în creştere în judeţul Olt. În sesiunea de toamnă rata de promovare este de numai 21,92 la sută, potrivit primelor rezultate afişate duminică, 2 septembrie. Faţă de anul trecut, însă, când promovabilitatea la BAC-ul de toamnă a fost de 11,82 la sută, anul acesta s-a înregistrat o creştere de peste 10 procente. În judeţul Olt au susţinut examenul 2.050 de elevi, 412 absentând, iar alţi trei fiind eliminaţi pentru că au încercat să copieze.

DOLJ
Şi în judeţul Dolj anul acesta rata de promovare este cu 11 procente mai mare decăt în sesiunea de toamnă de anul trecut, când s-a înregistrat o promovabilitate de 12,43 la sută. Anul acesta, dintre cei 2.965 de elevi care au susţinut examenul de maturitate, 21,47 la sută au reuşit să şi treacă.

MEHEDINŢI
Înainte de rezultatele finale, care vor fi afişate după corectarea contestaţiilor, promovarea la Bacalaureatul de tomană în Mehedinţi este de 24,27 la sută. Faţă de sesiunea de toamnă de anul trecut se înregistrează însă o scădere de aproape 30 de procente, în 2011 53 la sută dintre candidaţii înscrişi la Bacalaureatul de toamnă promovând examenul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...