Ultima Oră

Poliţist de la Penitenciarul Târgu Jiu, prins în flagrant când lua mită de la un vâlcean

În Joia Mare, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi propune arestarea preventivă pentru de 30 zile a celor implicaţi

Joi, 28 aprilie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - S.J.A. Vâlcea şi structura centrală, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, au procedat la prinderea în flagrant, în municipiul Târgu Jiu, a lui D. I. D., agent şef principal de penitenciar în cadrul Penitenciarului Târgu Jiu. Poliţistul tocmai primise suma de 500 euro şi bunuri de la S. T. D., urmare a întocmirii unor documente în virtutea atribuţiilor de serviciu în vederea aprobării unei învoiri în perioada Sărbătorilor Pascale pentru deţinutul M. D. D., aflat în executarea unei pedepse privative de libertate.

“Din probele administrate a reieşit faptul că, în cursul lunii aprilie 2016, inculpatul D. I. D., agent de penitenciar în cadrul Penitenciarului Tg. Jiu, jud. Gorj, a promis deţinutului M. D. D., dar şi inculpatului S. T. D., sprijin pentru acordarea unei învoiri lui M. D. D. în perioada Sărbătorilor Pascale. În acest scop a pretins suma de 1.000 euro, stabilind ca aceasta să fie remisă prin intermediul inculpatului S. T. D..
Pe parcursul administrării probatoriului a reieşit că, în data de 28.04.2016, inculpatul S. T. D. se va întâlni în municipiul Târgu Jiu, judeţul Gorj, cu agentul de penitenciar pentru a-i remite, în scopul menţionat anterior, o sumă de bani. Astfel, după realizarea întâlnirii acestora, s-a procedat la constatarea în flagrant a infracţiunilor de corupţie.
În baza mandatelor de aducere, s-a procedat la conducerea inculpaţilor D. I. D. şi S. T. D. la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea pentru audieri, ulterior dispunându-se măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore.
La data de 29.04.2016, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de D. I. D. pentru să săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi faţă de S. T. D. şi M. D. D., pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, ulterior fiind înaintată Tribunalului Vâlcea propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.
În administrarea probatoriului s-a beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea”, se arată într-un comunicat remis presei de Biroul informare şi relaţii publice al DGA – SJA Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...