Politică

„Domnu’ Ţoale”, divorţ de USL pentru şefia în partidul lui Dan Diaconescu

Deşi a preferat traseismul politic pentru un post de conducere, Mihart spune că nu va arunca cu noroi în foştii colegi de partid

Proaspăt uns de USL ca manager general la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi drept răsplată pentru munca depusă în cadrul organizaţiei judeţene a PSD, Ion Mihart, alias Domnu’ Ţoale, a devenit peste noapte preşedintele PP-DD Mehedinţi. În condiţiile în care boss-ul îmbogăţit din afacerile cu haine second-hand nu a fost destituit de formaţiunea politică din care a dezertat din funcţia de şef al Ambulanţei, ipoteza că USL Mehedinţi vrea să controleze PP-DD printr-un „pion sub acoperire”, este tot mai plauzibilă.

Surpriză de proporţii pe scena politică mehedinţeană. Cunoscutul om de afaceri severinean Ion Mihart, un mare şi vechi activist de partid al PSD Mehedinţi, a părăsit partidul fără resentimente pentru funcţia de preşedinte al PP-DD Mehedinţi.
Mihart este cunoscut publicului larg din judeţ drept „domnu’ Ţoale”, porecla fiindu-i atribuită de când este cel mai puternic patron de magazine cu haine second-hand din zonă. Potent din punct de vedere financiar, acesta nu a ezitat să sprijine în mod repetat cu fonduri partidul său de suflet, PSD. Motivul real pentru care Mihart s-a orientat brusc către alt partid rămâne un mister şi dă naştere la multe speculaţii. În conferinţa de presă pe care a susţinut-o, Mihart a dat o explicaţie neconcludentă din care reiese că el, ca mulţi alţii, a ales traseismul politic pentru o funcţie mai mare. „Am stat alături de PSD Mehedinţi şi de domnul preşedinte Adrian Duicu atâţia ani, am fost poate unul dintre cei mai loiali, am muncit pentru el, pentru partid, acum am plecat pentru că îmi doresc ceva mai mult, mi s-a ivit această oportunitate şi vreau să demonstrez mai mult politic. Niciodată nu o să atac sau să spun lucruri murdare la adresa PSD. Ştiu că alături de mine vor veni mulţi oameni din PSD şi de la alte partide”, a declarat noul preşedinte al PP-DD Mehedinţi, Ion Mihart.

Mihart este cunoscut publicului larg din judeţul Mehedinţi drept „domnu’ Ţoale”, porecla fiindu-i atribuită de când este cel mai puternic patron de magazine cu haine second-hand din zonă.

Speculaţii vis-a-vis de rocada politică

Fostul preşedinte al PP-DD Mehedinţi, medicul legist Gheorghe Ovidiu, are numai cuvinte de laudă la adresa celui care i-a luat locul: „Venim cu o echipă care să atace în forţă alegerile parlamentare şi să tripleze scorul partidului în judeţul Mehedinţi. La propunerea consilierilor judeţeni, a numeroşilor membri, dar şi a Biroului Judeţean, Biroul Naţional al partidului a numit în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene pe cunoscutul om de afaceri, avocat şi director la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, domnul Ion Mihart. Noi considerăm că este o soluţie viabilă, este un om politic cunoscut, un om integru, ne bucurăm că dânsul a acceptat această propunere”, a declarat fostul preşedinte al PP-DD Mehedinţi. Povestea pesedistului înrăit Ion Mihart, ajuns peste noapte preşedinte la partidul lui Dan Diaconescu, dă naştere multor speculaţii, mai ales că, în mod surprinzător, el este menţinut de către USL Mehedinţi în funcţia de manager general la Serviciul Judeţean de Ambulanţă, unde fusese numit cu câteva săptămâni în urmă. Una dintre ipoteze ar fi aceea că baronul PSD Mehedinţi, Adrian Duicu, doreşte să controleze organizaţia judeţeană PP-DD prin prietenul lui Ion Mihart, un fel de „om–cârtiţă”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

22.05.2013 - 19:09Dan CT:El este boss-ul îmbogăţit din afacerile cu haine second-hand, voi sunteti cei care ati cumparat hainele second hand, (nevestele voastre)...

29.10.2012 - 15:15Rodica O:Nici Mihart nici altii din judet nu stiu sa faca politica Sunt niste piese aiurea pe masa de sah

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...