Maria Grapini, co-preşedinte al Partidului Puterii Umaniste (social-liberală), şi senatorul Ioan Ghişe, vicepreşedinte al formaţiunii, au onorat de curând invitaţia preşedintelui judeţean Nicu Gheorghe de a participa la o întâlnire cu candidaţii vâlceni ai formaţiunii la apropiatele alegeri locale. Toţi trei au ţinut scurte discursuri în faţa unui auditoriu consistent (sala a fost plină) prin care au încercat să încurajeze cât mai mulţi vâlceni, în special cei tineri, să se implice în politică, subliniind că partidul pe care îl reprezintă vrea să-i promoveze cât mai bine pe cei care nu au avut acces la conducere în ultimii 26 de ani, la rândul lor, aceştia să producă o schimbare majoră în societate şi politică.
Grapini: “Cetăţenii nu trebuie să mai permită corupţilor accesul la funcţii!”
“Partidul Puterii Umaniste este un partid mic, înfiinţat în urmă cu câteva luni, care are un program politic foarte bine structurat. Este în obligaţia noastră să îl facem să crească, explicând cetăţenilor că nu putem pune în valoare ideile şi programele noastre, unice în palierul tuturor partidelor, dacă nu avem consilieri locali, judeţeni şi primari. Cetăţenii trebuie să înţeleagă acest lucru şi să ne voteze dacă îşi doresc un trai mai bun. Ei nu trebuie să mai permită ca aceste funcţii să fie ocupate tot de oameni corupţi, nepregătiţi profesional, aroganţi şi proşti. Toţi aceştia pot fi alungaţi din funcţiile pe care le deţin la urnele de votare, dând posibilitatea celor care n-au făcut politică să se afirme”, a spus Maria Grapini.
Creşterea treptată a pensiilor şi salariilor minime, concomitent cu plafonarea temporară a celor mai mari
În cuvântul său, vicepreşedintele Ioan Ghişe a făcut o demonstraţie despre cum şi mai ales de unde pot fi aduse la bugetul de stat fonduri, ce pot depăşi de două ori valoarea actualului buget, fapt ce poate permite în următorii ani alinierea echitabilă a salariilor şi pensiilor.
“Valoarea coşului zilnic este stabilit de specialişti la 1.800 de lei. Cu actualul minim pe economie nu putem acoperi coşul zilnic, nemaipunând la socoteală facturile la utilităţi. Imaginaţi-vă cum se descurcă un om cu o pensie de la CAP de numai 400 de lei pe lună, în condiţiile în care un fost director de penitenciar are o pensie de peste 300 de milioane de lei vechi pe lună. Aşa stând lucrurile, noi venim cu propunerea stabilirii unui prag de salarizare şi unul pentru pensii. Cei care se află sub nivelul acestor praguri, vor beneficia de o creştere anuală până la atingerea lor. Cei care se află peste nivel nu vor beneficia de nicio majorare până nu vor fi prinşi din urmă, urmând apoi ca toţi să beneficieze în mod egal de creşterile prevăzute”, a declarat senatorul Ioan Ghişe.