Actualitate

Vâlceanul Achim Irimescu, acuzat că şi-a numit apropiaţi pe funcţii şi a provocat haos în Ministerul Agriculturii

Demnitarul a devenit indezirabil chiar în instituţia pe care o conduce, mai mulţi angajaţi semnând o scrisoare în care-l desfiinţează pe ministru

Scrisoarea anonimă în care vâlceanul Achim Irimescu este numit “un ministru iresponsabil, cea mai mare calamitate pentru agricultura românească” sau “ministru mic” a fost publicată pe site-ul stiripesurse.ro şi a circulat deja prin toate birourile din Ministerul Agriculturii.
Semnatarii scrisorii –„un grup de specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii”- susţin că vâlceanul nu a făcut altceva “decât să pună în practică răzbunări personale, reglări de conturi, epurări politice, discordie, haos şi să propage teama în rândul tuturor specialiştilor”.


În anonimă se arată că Achim Irimescu a schimbat din funcţii toţi specialiştii în absorbţia fondurilor europene, a întârziat în mod nejustificat plata subvenţiilor şi lansarea sesiunilor de finanţare, fapt ce ar putea conduce la pierderea „a cel puţin 300 de milioane de euro anul acesta pentru proiecte de investiţii”.
Acuzat că şi-a numit apropiaţi pe funcţii
Semnatarii anonimei se declară nemulţumiţi de modul cum a înţeles Achim Irimescu să organizeze Ministerul Agriculturii, inclusiv de faptul că a desfiinţat mai multe posturi de director în cadrul instituţiei. Totodată, subordonaţii nemulţumiţi reclamă că ministrul a numit în funcţiile vacante oameni fără experienţă, incapabili să gestioneze subvenţiile europene, între care rude şi nepoţi ai unor cunoştinţe. La finalul anonimei, funcţionarii care l-au numit pe actualul ministru al Agriculturii “încurcă-lume, incompetent, duşmănos şi ranchiunos” ţin să specifice că l-au informat şi pe prim-ministrul Dacian Cioloş despre problemele pe care le-ar fi creat Achim Irimescu, dar că acesta nu a dispus demiterea vâlceanului, aşa cum era de aşteptat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...