Opinii

 

Punct intimidării criminale

Atacul mizerabil asupra variantei online a Săptămânii în Oltenia nu a fost altceva decât o intimidare mafiotă, menită să atragă atenţia că unele adevăruri deranjează, atunci când ele lovesc în persoane cu funcţii înalte. Libertatea de exprimare a redactorilor publicaţiei a fost sabotată, la fel şi accesul cititorilor care au dreptul la o informare corectă. Tehnic vorbind, atacul de tip SYN FLOOD înregistrat asupra site-ului nostru se numără printre cele mai cunoscute trei tipuri de atacuri specifice criminalităţii informatice.

Concret, ne-am confruntat cu o încercare explicită a făptuitorului de a împiedica utilizatorii legitimi în a folosi serviciile oferite de pagina web saptamana.net. Indiferent de motivele care au stat în spatele acestei „operaţiuni”, ştim că, în schimbul unor sume impresionante de bani, în România, există grupări care, la comandă, comit infracţiuni şi transmit avertismente ziariştilor care îndrăznesc să spună lucrurilor pe nume.

Din păcate, astfel de atacuri care au un imens impact asupra organizaţiilor, blocându-le activitatea şi ameninţându-le securitatea, nu pot fi pedepsite corespunzător, întrucât legislaţia în vigoare nu conţine o descriere clară a atacului denial-of-service. Îmi păstrez indignarea faţă de instituţiile competente care ignoră astfel de atacuri, autosesizarea fiind aparent „imposibilă”.

Îmi păstrez încrederea că cele expuse sunt suficiente pentru a demonstra necesitatea unei reacţii sociale, prin intermediul sistemului de drept şi pentru blamarea acestor comportamente criminale. Mesajul meu în numele echipei Săptămâna în Oltenia este unul clar: Nu ne oprim aici, pentru că jurnalismul nu va fi niciodată silenţios. Iar cei care au o conduită bandită ar trebui să conştientizeze că există riscul ca azi sau mâine să fie prinşi, judecaţi şi condamnaţi. Şi aşa cum ar spune Albert Camus, presa liberă poate fi bună sau rea. Dar, în mod sigur, fără libertate, ea va fi întotdeauna rea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...