Sub Lupă

Comuna Laloşu, mai rău ca Vestul Sălbatic

După ce au incendiat maşina primarului şi au distrus microbuzul primăriei, vandalii au trecut la utilajele firmelor care execută lucrări prin comună

Comuna vâlceană Laloşu s-a transformat în ultimii şase ani într-un adevărat Vest Sălbatic, totul sub privirile neputincioase ale poliţiştilor din zonă, care nu reuşesc să dea de urma infractorilor nici măcar atunci când efectuează cercetări la faţa locului, ca la carte.
Aşa se face că unii dintre localnici au ajuns să se teamă şi de propria umbră de când infractorii se plimbă liberi prin comună, mai ales că orice gest de simpatie faţă de actualul primar i-ar putea transforma în victime sigure ale unui atac nocturn pus la cale de o minte bolnavă.


2013: maşina primăriei a fost furată din parcare

În martie 2013, maşina Primăriei din comuna Laloşu, o Nubira donată de Banca Naţională a României, a dispărut fără urmă într-o noapte, chiar din parcarea instituţiei. După zile întregi de căutări, autoturismul a fost găsit abandonat pe un câmp din judeţul Olt.

2014: două maşini incendiate într-o singură noapte

În vara lui 2014, o ştire despre un atac piroman în comuna Laloşu făcea înconjurul ţării. Maşina personală a primarului Nicu Constantin şi cea a Primăriei Laloşu au fost incendiate într-o singură noapte, la doi paşi de postul de poliţie din comună.
Din cercetările la faţa locului a reieşit faptul că două persoane necunoscute au pătruns noaptea în curtea fratelui primarului, au incendiat autovehiculele, iar apoi au fugit prin lanurile de porumb pentru a-şi pierde urma. La aproape doi ani de la acest episod, singura certitudine din dosarul penal deschis de poliţişti e că piromanii sunt persoane necunoscute.

2015: microbuzul primăriei, vandalizat

După nici un an de la atacul piroman, în primăvara lui 2015, un alt necunoscut a spart toate geamurile microbuzului primăriei. Autovehiculul de 8+1 locuri era folosit ocazional de primar şi de angajaţii primăriei, atunci când aveau nevoie să transporte diferite documente, iar în noaptea atacului era parcat vizavi de sediul Postului de Poliţiei Laloşu. Cu toate acestea, nimeni nu a văzut sau auzit ceva. Cercetările în dosar sunt continuate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, dar autorul faptei a rămas necunoscut şi la această oră. Şansele ca el să fie identificat sunt aproape nule, având în vedere modul în care au înţeles primii poliţişti care au ajuns la faţa locului să cerceteze perimetrul infracţional.
„Maşina era parcată pe marginea şoselei, la aproximativ 25 de metri distanţă de sediul Poliţiei Laloşu. Am sunat la 112 imediat ce am descoperit că geamurile maşinii au fost sparte şi l-au trimis pe domnul Voinea de la Criminalistică, de la Bălceşti, să efectueze cercetări, un domn căruia nu-i place să se murdărească în timpul verificărilor. A cercetat atât de bine că nici n-a văzut barda cu care au fost sparte geamurile, pentru că n-a mai intrat şi în microbuz. Am sunat la poliţie să vină din nou şi să ridice barda”, declara în urmă cu un an primarul Nicu Constantin.

2016: Vandalii se răzbună şi pe firmele aflate în contract cu primăria

Ultimul atac a fost raportat în comuna Laloşu în noaptea de duminică spre luni. Persoane necunoscute au vandalizat utilajul unei firme de construcţii ce execută lucrări pe uliţele din comună. Maşina era parcată în curtea unui angajat al firmei respective, la circa 100 de metri distanţă de sediul Postului de Poliţie Laloşu, dar vandalii nu s-au sinchisit prea tare de oamenii legii. Incidentul a fost sesizat la nici o săptămână după ce angajatul societăţii respective, şofer pe buldoexcavator, a primit ameninţări de la câţiva localnici nemulţumiţi că li se pietruieşte drumul din faţa gospodăriilor. Primarul din comuna Laloşu bănuieşte că în spatele gestului extrem s-ar afla de fapt opozanţii săi politici.
„În urmă cu o săptămână, şoferul de pe buldo a fost ameninţat, iar noaptea trecută i-au spart geamul utilajului. Probabil acei oameni au considerat că e singurul mod prin care pot să oprească lucrările prin comună. Dacă au văzut că nu mă sperie pe mine, au trecut la firmele care lucrează prin comună”, spune primarul Nicu Constantin.
Poliţia a deschis un dosar penal şi după acest ultim atac. Ancheta este coordonată de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vâlcea, dar rămâne de văzut dacă autorul va fi identificat măcar de această dată.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...