Actualitate

Curtea de Apel Piteşti i-a interzis medicului Ploscaru să mai pună mâna pe un bisturiu

Chirurgul care l-a atacat cu bisturiul pe şeful Secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Râmnicu Vâlcea a fost pus sub control judiciar

După aproape 80 de zile de arest la domiciliu, chirurgul Constantin Ploscaru a fost pus, zilele trecute, sub control judiciar, în ciuda contestaţiei formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Judecătorii Curţii de Apel Piteşti i-au dat voie medicului vâlcean să părăsească domiciliul, dar i-au interzis, printre altele, să deţină ori să folosească o armă. De asemenea, judecătorii Secţiei penale şi pentru cauze cu minori din cadrul Curţii de Apel Piteşti i-au interzis lui Constantin Ploscaru, cel puţin în perioada cât se află sub control judiciar, să exercite profesia de medic chirurg.

“Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, împotriva încheierii nr.49 din data de 30 martie 2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Vâlcea, în dosarul nr. 402/90/2016/a4, intimat inculpat fiind Ploscaru Constantin. Desfiinţează în parte încheierea atacată şi rejudecând: dispune ca pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul să respecte şi obligaţiile prevăzute la art.215 al.2 lit.e şi j Cod procedură penală, respectiv:
- să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv aceea de medic chirurg;
- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate”, se arată în motivarea pe scurt a Curţii de Apel Piteşti. Decizia este definitivă, cheltuielile de judecată revenind în sarcina statului. Decizia magistraţilor cu privire la exercitarea meseriei de chirurg de către Constantin Ploscaru poate fi considerată însă uşor tardivă, având în vedere că medicul a fost concediat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă la începutul lunii martie, din cauza faptului că a stat în arest la domiciliu mai mult de 30 de zile.
Constantin Ploscaru a fost arestat la domiciliu la mijlocul lunii ianuarie a acestui an, după un conflict spontan cu Emil Bărbulescu, şeful Secţiei Chirurgie din cadrul SJU Râmnicu Vâlcea. Cei doi medici au mai avut dispute verbale şi cu alte ocazii, dar ultima întâlnire s-ar fi putut încheia tragic pentru Emil Bărbulescu.
În timpul altercaţiei, Constantin Ploscaru şi-a lovit colegul cu bisturiul în zona gâtului, Emil Bărbulescu fiind diagnosticat cu plagă înjunghiată cervicală şi operat de urgenţă în aceeaşi zi. Oficial, conflictul ar fi izbucnit din cauza faptului că primul dintre medici şi-a programat o intervenţie minoră într-una din sălile blocului operator, fără să-l anunţe însă pe şeful de secţie.
Deja celebru înainte de acest nefericit incident, chirurgul Constantin Ploscaru s-a ales cu un dosar penal pentru tentativă de omor, acesta fiind dat în judecată de victimă. Potrivit procedurii, parte civilă în proces s-a constituit şi SJU Râmnicu Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

14.04.2016 - 04:21Pârnău cel Rău:Am spus de săptămâna trecută, că o curvă ordinară bântuie prin judeţ. Să ştiţi, că individa se numeşte Irina Râpan, o ţărăncuţă nimfomană, care minte cu neruşinare şi suge ******** în draci. Eu, am fost operat de domnul doctor, şi cred că o să revină în sistem. E cel mai bun. Nu cred în căcaturile pe care le mănâncă boarfa asta moartă după pulă. I se spune "guriţă".

12.04.2016 - 09:44Ion Ţâţişor:Măi, prostuţă mică şi bleagă, nu ai putea tu "să-i sugi ţâţişoara, şi să-i înghiţi măduvioara", doctorului C.P. Şi te rog să nu-l mai faci nemeritat medic şef de secţie pe acel derbedeu, căci secţia respectivă este condusă de dr. Popescu Radu sau O. Ignat?, Aşa că, nimfomana dracului, dă urgent o dezminţire, pentru a nu te înfunda şi mai mult în mocirla neputinţei şi haznalei jurnalistice în care te afli!!! Be.Pu!!!

Pagina 1 din 1 (2 comentarii din 2)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...