Drumarii susţin că sunt şanse foarte mari ca de Paşte să se circule pe Transalpina, deşi încă sunt porţiuni de mai mulţi kilometri din şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România acoperite de un strat de zăpadă ce depăşeşte un metru grosime. Acesta este motivul pentru care utilajele CNADNR nu pot interveni pentru curăţarea carosabilului. Săptămâna aceasta este programată o nouă inspecţie pe drum pentru a se stabili dacă frezele pot începe curăţarea carosabilului. De curând, Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Jiu a solicitat Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România prelungirea până pe 30 aprilie a perioadei în care traficul pe Transalpina să fie închis, termenul iniţial fiind 31 martie.
Minicircuit Rânca – Vidra, sabotat de indolenţa drumarilor vâlceni
"Sperăm că joi, 14 aprile, vom putea organiza, aşa cum ne-am propus, «Cupa Monitorilor». Cu această ocazie, vom marca, mult mai repede decât ne-am fi dorit, şi «Închiderea sezonului 2015 - 2016 la Ski Resort Transalpina»! Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături şi le urăm o vară minunată.", Ramona Fodor, director de marketing Ski Resort Transalpina
Situaţia a reprezentat şi anul acesta un inconvenient pentru operatorii turistici şi administratorii pârtiilor de la Rânca (Gorj) şi Obârşia Lotrului (Vâlcea). Dacă la Rânca s-a putut urca fără probleme, în general, pe întreaga durată a sezonului rece, la Ski Resort Transalpina de la Vidra mai multe porţiuni de drum dinspre Voineasa au fost perioade lungi impracticabile, angajaţii Secţiei de Drumuri Naţionale Râmnicu Vâlcea asistând indolenţi cum îşi rupeau la propriu autoturismele, deşi situaţiile meteo au fost similare. În plus, ambele destinaţii de schi din nordul Olteniei puteau atrage un număr important de turişti şi în minicircuit comun dacă traseul rutier de legătură ar fi fost deschis măcar în luna martie.