Sport

Fotbal, Liga a 2-a - Damila Măciuca-FCM Tg. Mureş 2-0

Debut de vis pentru Damila

Susţinută de 2.000 de fani la Drăgăşani, Damila Măciuca a debutat în Liga a 2-a cu o victorie mare, 2-0 cu FCM Tg. Mureş

Nou-promovată în eşalonul secund, Damila s-a mutat la Drăgăşani şi a început în trombă campionatul, învingând cu 2-0 pe FCM Tg. Mureş, o echipă căzută din primul eşalon. Alb-verzii au făcut un meci foarte bun şi victoria s-a conturat logic, după aspectul jocului, controlat de Damila, în special în prima repriză.

Căpitanul Ionuţ Stoica a ratat prima mare ocazie în minutul 10, când a tras peste poartă, din doar 6 metri. Portarul vâlcenilor, Botaş a gafat în minutul 25, dar Apostu nu profită, aceasta fiind singura ocazie a mureşenilor din tot meciul. Imediat vine şutul lui Adi Popa, care trece agonizant de puţin pe lângă buturile lui Botoşer. Conform aspectului jocului, a venit şi deschiderea scorului, în minutul 35, când mijlocaşul venit de la Alro, Edi Stoica a centrat perfect de pe stânga şi i-a pus mingea pe cap lui Codin, care a reuşit primul gol al măciucanilor în al doilea eşalon. După pauză, FCM Tg. Mureş a echilibrat jocul, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii, Damila conservând rezultatul. Pe final, pe spaţii libere, gazdele au lovit pe contraatac. Mai întâi, Bălan a greşit ţinta, dar în prelungiri, nou-intratul Albert Voinea a scăpat singur spre poarta mureşenilor şi a dus scorul la 2-0, cu toată opoziţia lui Botoşer.
Primul stranier din istoria Damilei, nigerianul Samson s-a integrat perfect şi, alături de Edi Stoica, par a fi cele mai reuşite transferuri din această vară. „Îi dedic victoria prietenului meu Henry, de la Delta, care a decedat. Sper să batem toate meciurile, se spunea că va fi meci greu împotriva unei echipe care vine din Liga 1, dar am demonstrat că avem o echipă bună”, a declarat Samson.

„Damila devine cunoscută”

Finanţatorul Damilei, Dan Niţu, visează la Liga 1, dar vede duşmani imaginari în presă, către care aruncă mereu săgeţi. „Sunt foarte fericit, Damila devine pas cu pas cunoscută naţional şi de ce nu, va fi şi la nivel internaţional. Cred că Samson a fost cel mai bun jucător, însă toată echipa a evoluat foarte bine. Mă felicit că am venit la Drăgăşani, au fost 2.500 de oameni, puţine echipe aduc atâţia spectatori, mă gândesc câte răutăţi din Vâlcea au fost, deşi suntem echipa judeţului şi vrem să facem performanţă. Contează determinarea cu care am jucat, rezultatul, s-a văzut o echipă. Mă gândesc la Liga 1. Mai puţin anul acesta, când îmi doresc să fim între primele şase echipe, dar la anul sigur ne vom propune promovarea. Noi trebuie să facem astfel încât echipa să se prezinte bine oriunde vom juca”, a spus patronul Dan Niţu.

"Îmi felicit jucătorii, mă bucur în special pentru cei care au promovat cu mine în Liga a 2-a. Suntem un grup unit, se vede pe teren, am făcut un joc bun şi am câştigat.", Erik Lincar, antrenor Damila Măciuca

Erik Lincar, neînvins la Damila

Antrenorul vâlcenilor, Erik Lincar, rămâne neînvins în jocurile oficiale de pe banca Damilei, care nu a pierdut în returul sezonului trecut şi a început cu dreptul şi acest sezon, cu o calificare în Cupa României, plus succesul cu FCM Tg. Mureş. „Îmi felicit jucătorii, mă bucur în special pentru cei care au promovat cu mine în Liga a 2-a. Suntem un grup unit, se vede pe teren, am făcut un joc bun şi am câştigat. Am avut un adversar care are unele probleme şi noi am profitat, dar pe viitor Tg. Mureş va forma o echipă foarte bună şi se va bate la promovare. Felicit conducerea, patronii, edilii de la Drăgăşani, care într-un timp foarte scurt s-au mobilizat şi ne-au creat toate condiţiile aici. Am început cu o victorie, este important pentru moralul jucătorilor, trebuie să ne prezentăm cu aceeaşi determinare la fiecare joc. Am mare încredere în echipă, avem mulţi jucători tineri, va veni rândul tuturor, iar cei care vor intra trebuie să demonstreze că sunt la un nivel înalt. Multe echipe suferă financiar, dar bine că s-a dat drumul şi a început campionatul”, a afirmat Lincar. Altfel, tehnicianul vâlcenilor nu crede că Damila ar fi fost primită bine în Zăvoi. „Nu cred că am fi fost primiţi cu căldură la Vâlcea, CSM şi Damila sunt două echipe cu entităţi diferite. Suporterii CSM-ului sunt mulţi şi ţin cu echipa lor şi nu cred că ne-ar fi primit cu multe aplauze, ar fi fost alături de noi suporterii noştri, dar şi cei neutri”.

Alin Stoica, ultimul transfer

Şefii Damilei au închis campania de transferuri, aducându-l pe fundaşul central Alin Stoica (24 ani), care ultima dată a evoluat la CS Otopeni. Astfel, Dan Niţu a transferat în această vară 14 jucători. „El a fost adus până în iarnă, pentru că apoi are încheiat un precontract cu o echipă de primă ligă din Bulgaria. Acum avem un lot complet, de 24 de jucători”, a spus preşedintele Lucian Munteanu. În schimb, vâlcenii au renunţat zilele trecute la Robert Săceanu, pe care Erik Lincar l-a considerat nepregătit, după o lună de antrenamente. Postul de mijlocaş central pare singurul deficitar la Măciuca, iar Săceanu a ajuns la Farul.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...