Politică

Caz unic în România: Primăria din Popeşti îşi închide uşile în perioada alegerilor locale

Actualul primar şi mai mulţi funcţionari din instituţie vor fi în campanie electorală începând cu luna mai

Printre cei care şi-au manifestat intenţia de a candida pentru fotoliul de primar în comuna Popeşti se numără viceprimarul Ghiţă Ţârcă, Aurora Măgură, şefa Serviciului de Asistenţă Socială, Rowena Şerban- soţia actualului primar, cea care conduce şi Serviciului Taxe şi Impozite din primărie şi, bineînţeles, Constantin Şerban, edilul în funcţie. Potrivit legii, funcţionarii publici care se înscriu în cursa electorală vor fi obligaţi să se suspende pe perioada campaniei, aşa că prin instituţie o să cam bată vântul din momentul depunerii listelor (sfârşitul lunii aprilie) şi până în data de 5 iunie, ziua în care se vor desfăşura alegerile.

Ce calcule şi-a făcut primarul Constantin Şerban

Edilul Constantin Şerban, aflat în prezent la al treilea mandat, are prin comună câţiva opozanţi cu gura mare, care nu se sfiesc să-l taxeze ori de câte ori au ocazia. Primarul e convins că mulţi dintre aceştia ar face ciocu’ mic dacă l-ar vedea în campania electorală braţ la braţ cu soţia, care lucrează în Primăria Popeşti din 2000, cam din aceeaşi perioadă în care a obţinut primul mandat de primar. Constantin Şerban mizează pe faptul că localnicii nemulţumiţi nu-şi vor vărsa furia pe soţia nevinovată, care va candida din partea altei formaţiuni politice, mai ales că, de când a ajuns să lucreze la stat, Rowena Şerban s-a comportat exemplar cu cetăţenii.


“La ora actuală, eu am prima şansă, dar am vrut să trag un semnal de alarmă şi să văd cum vor reacţiona oamenii dacă vine o echipă sau o persoană căreia nu ai ce să-i impuţi. Nevastă-mea e bunătatea întruchipată, le vorbeşte frumos oamenilor, îşi face treaba exemplar, iar dacă ar avea şi mai mult tupeu ar fi o primăriţă extraordinară”, a declarat primarul din Popeşti, cel mai mare susţinător al nevestei sale.

Soţia primarului ar putea candida din partea PER

Primarul din Popeşti a candidat în 2012 pe listele UNPR, dar, în prezent, nu poate spune cu certitudine pe lista cărei formaţiuni va candida. Pe de altă parte, soţia edilului a fost intens curtată de susţinătorii lui Mircea Geoană, dar ar putea candida pe listele Partidului Ecologist Român, prin prisma faptului că şeful de partid al soţului său are o relaţie de amiciţie extraordinară cu Mircia Gutău şi Eusebiu Veţeleanu, doi dintre liderii ecologiştilor vâlceni.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...