Eveniment

Ziua pentru Conştientizarea Autismului, susţinută de elevii Şcolii Numărul 10

Prin aceste acţiuni, cei implicaţi în acest proiect doresc să atragă atenţia că autismul nu este contagios şi că marginalizarea semenilor cu probleme nu este o soluţie

Suferinţa copiilor autişti nu a trecut neobservată la Şcoala Gimnazială Numărul 10 din Râmnicu Vâlcea. Copii de clasa I şi de clasa a III-a, sub îndrumarea prof. drd. Sevastia Dicu, coordonatorul proiectului internaţional dedicat acestei zile, şi-au manifestat solidaritatea şi prietenia faţă de semenii lor speciali. De asemenea, ei s-au informat despre comportamentul copiilor autişti şi au învăţat noţiuni despre toleranţă, precum şi despre acceptarea oamenilor diferiţi din jurul nostru.
Data de 2 aprilie, denumită şi “Ziua Speranţei”, a fost o zi a acţiunilor în această unitate şcolară, unde s-au implicat deopotrivă şi alte cadre din învăţământul primar preuniversitar, ca Anamaria Narcisa Tătuţ, Mioara Neacşa, Mirela Iordache, Lina Tudor şi Elena Ghiţă, dar şi voluntari familiarizaţi cu problemele copiilor cu autism. Micuţii aleşi să participe la acest eveniment au fost entuziasmaţi de aportul pe care îl are atitudinea lor pozitivă, în societate, faţă de prietenii lor distincţi. „În cadrul programului, ei au urmărit trei filmuleţe despre copiii cu autism, chiar şi desene animate, concepute pentru a fi pe înţelesul lor. Le-am vorbit despre faptul că semenii lor cu autism nu reprezintă un pericol şi nici nişte obiecte de care trebuie să se ferească. Consider că este important să îi învăţăm pe copii de la vârste fragede să nu urască, să nu discrimineze, să nu arate cu degetul. La sfârşitul acţiunii, elevii au primit baloane albastre, albastrul fiind culoarea asociată autismului, ca simbol al cerului senin, al libertăţii şi prieteniei, al atitudinilor blânde”, a explicat prof. drd. Sevastia Dicu.


Potrivit statisticilor, unul din 150 de copii este autist. Deşi nu există un remediu concret pentru tratarea acestei anomalii, diagnosticarea timpurie şi activităţi de reabilitare precum ludoterapia, kinetoterapia, artterapia, terapia limbajului şi comunicării, ocupaţională şi psihomotrică, pot creşte şansele de recuperare a copiilor. Cei implicaţi în acest proiect doresc să atragă atenţia că autismul nu este contagios şi că marginalizarea semenilor cu probleme nu este o soluţie.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...