Actualitate

Competenţele antreprenoriale, promovate la Colegiul Energetic

În cadrul evenimentului, elevii participanţi au prezentat firme de exerciţiu şi au primit sfaturi de la întreprinzători de succes precum Ionuţ Budişteanu sau Gheorghe Cioculeasa

În urmă cu câteva zile, Colegiul Energetic a găzduit Conferinţa cu titlul generic “Antreprenoriatul în secolul XXI”, eveniment de popularizare a parteneriatului strategic în domeniul şcolar Erasmus+, KA2, “Learning platform: Young people Entrepreneurial skill development possibilities”/“Platformă de învăţare: Posibilităţi de îmbunătăţire a competenţelor antreprenoriale în rândul tinerilor” (număr de referinţă: 2015-1-LV01-KA219-013417_3).collage_photocat. Coordonatorii evenimentului au fost profesoarele Codruţa Elena Ţenea şi Alina Cioculeasa din cadrul unităţii vâlcene de învăţământ mediu.
La eveniment au fost prezenţi prof. Tatiana Mărăndici – directorul Casei Corpului Didactic Vâlcea, reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (prof. Roxana Croitoru - inspector şcolar pentru programe comunitare şi proiecte educaţionale, prof. Gabriela Trăistaru - inspector şcolar pentru activitate educativă formală şi nonformală), profesori de la Colegiul Naţional de Informatică “Matei Basarab” (prof. Violeta Grecea - director adjunct, prof. Monica Popa) şi antreprenorii de succes Ionuţ Budişteanu şi Gheorghe Cioculeasa. Directorul Colegiului Energetic, prof. Dumitru Mătăcuţă, a salutat această manifestare considerând-o o oportunitate pentru elevi de a-şi găsi o direcţie în legătură cu viitorul lor profesional şi o nouă dovadă a faptului că în această instituţie de învăţământ se face educaţie pentru viaţă. Prof. Mariana Marica - director adjunct al unităţii şcolare, a îndrumat echipa de elevi pentru realizarea firmelor de exerciţiu, iar prof. Marilena Matei – tot director adjunct în cadrul colegiului, a avut inspiraţia să invite în mijlocul elevilor un model de reuşită, renumitul tânăr inventator Ionuţ Budişteanu, produs al şcolii vâlcene.
Întâlnirea a debutat cu descrierea proiectului Erasmus+. Profesoara Codruţa Elena Ţenea a expus obiectivele proiectului, produsele finale şi în special platforma de învăţare pentru studiul economiei şi educaţiei antreprenoriale. Eleva Emilia Stângaciu a prezentat activităţile locale derulate până în prezent de elevii de la Colegiul Energetic. Apoi, profesoara Ana Maria Udrescu a punctat importanţa antreprenoriatului în societatea actuală.


Împreună cu Ionuţ Budişteanu, un antreprenor absolvent al Energeticului, în faţa noilor generaţii

Elevii au avut şansa să descopere poveştile de succes a doi antreprenori.
Ionuţ Budişteanu – cunoscut inventator şi, cum se autointitulează, “a maker for makers”, a început să producă roboţi industriali profesionali chiar la Râmnicu Vâlcea, într-un garaj şi, prin firma sa, Visionbot, a onorat deja primele comenzi către clienţii de peste hotare, lucru pe care l-am expus în detaliu în ediţia precedentă a publicaţiei noastre. Elevii au fost fascinaţi de viziunea şi entuziasmul acestui tânăr care demonstrează că nu există limite ale imaginaţiei şi că totul este posibil.
Gheorghe Cioculeasa – antreprenor vâlcean cu peste 13 ani de experienţă în domeniul tehnicilor de umbrire şi automatizărilor şi absolvent al Colegiului Energetic, le-a transmis elevilor să aibă încredere în forţele lor şi ideea că antreprenoriatul este la îndemâna oricui îşi urmează cu încăpăţânare visele.
De la Colegiul Naţional de Informatică ”Matei Basarab”, elevii Larisa Tufeanu şi Mihnea Văduva (clasa a XII-a), iar de la Colegiul Energetic, elevii Narcis Manciu şi Andrei Vîlculescu (clasa a XII-a) au prezentat firme de exerciţiu, demonstrând creativitate şi spirit antreprenorial.
Evenimentul a avut impact pozitiv asupra elevilor, dovadă fiind feedback-ul elevilor. “Mi-a plăcut foarte mult şi am fost foarte încântat de cum a prezentat Ionuţ, m-a făcut să mă gândesc la viitor, la viaţă şi îi dau dreptate. Felicitări organizatorilor, a fost o zi de neuitat. Mi-ar plăcea să particip şi în alte proiecte ca acesta, chiar dacă nu este timp, dar este o experienţă unică. Felicitări dumneavoastră şi tuturor participanţilor, aţi fost minunaţi!”, a spus Vlad Alboiu, elev în clasa a X-a A la Colegiul Energetic.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...