Economic

Ford va costrui SUV-ul EcoSport la fabrica din Craiova

Ford va construi SUV-ul de mici dimensiuni EcoSport la fabrica din Craiova începând din toamna anului 2017, model care va fi comercializat pe toate pieţele europene ale Ford, mai puţin în Rusia, şi pentru care va investi la Craiova 200 milioane de euro. Anunţul a fost făcut săptămâna trecută, la fabrica din Craiova, de către preşedintele - CEO Ford Europa, Jim Farley, care a precizat că, de la acea dată, fabrica Ford din Craiova va deveni singura sursă de producţie pentru modelul EcoSport ce se va vinde în Europa.
„Este un pas foarte important pentru Craiova, cu atât mai mult cu cât Ford prevede că segmentul SUV va oferi oportunităţi majore în următorii ani. De fapt, ne aşteptăm ca vânzările Ford să depăşească pragul de 200.000 de SUV-uri în Europa pentru prima dată în 2016. Aceasta este o creştere cu mai mult de 30% comparativ cu 2015 şi cea mai rapidă creştere în segmentul SUV-urilor o au cele de mici dimensiuni, acolo unde se încadrează şi EcoSport”, a spus preşedintele Ford Europa.
Potrivit sursei citate, modelul EcoSport pe care Ford îl comercializează în prezent în Europa, cu excepţia Rusiei, este construit la fabrica din Chennai, India, fabrică care va continua să construiască modelul Ecosport pentru piaţa locală indiană, dar şi pentru alte pieţe la nivel global.


Jim Farley a mai afirmat că Ford România a agreat cu Guvernul României că vor fi necesare îmbunătăţiri ale sistemului feroviar şi rutier pentru a sprijini creşterea anticipată a volumului de componente şi vehicule produse ce vor intra şi ieşi de pe poarta fabricii.
„Salutăm includerea în planurile Guvernului a proiectelor cheie cu privire la sistemul feroviar şi rutier şi vom lucra în continuare cu autorităţile centrale şi locale pentru a ne asigura de implementarea în timp a acestora”, a mai afirmat preşedintele Ford Europa.
La evenimentul de la Craiova au mai participat preşedintele Senatului României, Călin Popescu Tăriceanu, vicepremierul Costin Borc, ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, prefectul judeţului Dolj, Sorin Răducan.
Potrivit unui comunicat al Ford România, vânzările de maşini noi din segmentul SUV au urcat anul trecut cu 23% raportat la întreaga industrie, care a crescut cu 10%, iar segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni, din care face parte şi modelul EcoSport, a crescut cu 44% în 2015, Ford aşteptându-se ca segmentul SUV-urilor de mici dimensiuni să ajungă la aproape 1,5 milioane de vehicule pe an până în 2017, ceea ce reprezintă o creştere de 35% faţă de 2015.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...