Administraţie

Judeţul Vâlcea primeşte o gură de oxigen din partea Guvernului României

Administraţiile publice teritoriale şi locale primesc sume consistente pentru plata arieratelor, ieşind astfel de sub presiunea sufocantă a datoriilor

Rectificarea bugetară operată recent de Guvernul Ponta a însemnat pentru Consiliul Judeţean Vâlcea, precum şi pentru autorităţile publice locale o nesperată gură de oxigen care vine într-un moment cum nu se putea mai potrivit.

Este pentru prima dată în ultimii şapte ani când administraţiile publice teritoriale şi locale, indiferent de culoarea politică a primarilor, primesc sume consistente pentru plata arieratelor, ieşind astfel de sub presiunea sufocantă a datoriilor.

În cazul judeţului nostru, Guvernul a alocat următoarele fonduri: 1.569.000 lei pentru finanţarea unităţilor de învăţământ preuniversitar, cu deosebire pentru acoperirea cheltuielilor prevăzute de art.104, lit.b şi e din Legea Educaţiei Naţionale; 127.000 lei pentru punerea în aplicare a hotărârilor judecătoreşti obţinute în instanţă de către profesori nemulţumiţi de reducerea salariilor; 1.428.000 lei pentru achitarea drepturilor băneşti ce li se cuvin asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizaţiile lunare; 2.235.000 lei pentru echilibrarea bugetelor locale.

„Ne aflăm în faţa unei decizii guvernamentale fără precedent când este exclusă alocarea politizată a fondurilor şi drenarea clientelară a banilor publici. Rectificarea bugetară iniţiată de către Guvernul Ponta aşează, în sfârşit, cheltuielile publice pe o nouă bază care corespunde deopotrivă nevoilor reale ale populaţiei şi administraţiilor publice locale. Prin această decizie se încearcă şi se reuşeşte refacerea echilibrului financiar şi, în egală măsură, social care a fost puternic afectat de către guvernele anterioare”, a declarat preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.

Cel mai mare ajutor pe care îl primeşte judeţul în urma rectificării bugetare din această lună îl reprezintă cele 274,29 miliarde lei vechi ce se vor acorda prin sumele defalcate din TVA pentru achitarea unor obligaţii de plată faţă de operatorii economici.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...