Potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli al Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP), aprobat recent de Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea, remuneraţia membrilor neexecutivi ai Consiliului de Administraţie al RAJDP este formată dintr-o indemnizaţie lunară brută în cuantum de 978 lei, iar cea a membrului executiv al CA, unica formă de plată a acestuia, nu va depăşi nivelul indemnizaţiei lunare a vicepreşedintelui CJ.
RAJDP şi-a propus să realizeze în 2016 venituri totale de 23 milioane de lei, cu peste 2,4 milioane de lei mai puţin decât cele realizate în 2015 (27.375.000 lei). La capitolul venituri ies în evidenţă şi sumele extrem de mici atrase din lucrări executate cu finanţare din fonduri europene. Situaţia economică dramatică a regiei a contribuit din plin la acest capitol, ea nefiind eligibilă pentru participarea la licitaţii din această cauză. Situaţia este similară şi în privinţa cheltuielilor, fiind propuse pentru 2016 22,47 milioane de lei, faţă de 25.414.000 cheltuiţi în 2015. Conducerea regiei estimează că, la fel ca şi în anii precedenţi, cea mai mare sumă se va cheltui pentru bunuri şi servicii, 14,322 milioane lei, Cu aproape un milion de lei mai puţin decât în 2015, 7,14 milioane de lei vor fi cheltuite cu personalul (5,89 milioane numai cu salariile, faţă de 6,44 milioane anul trecut). La sfârşitul anului curent, RAJDP va mai plăti un număr total de 180 de angajaţi, cu 26 mai puţin decât în 2015.
CJ a dotat deja regia cu utilaje în valoare de 77% din bugetul alocat investiţiilor
Din datele financiare prezentate reiese că RAJDP şi-a diminuat pierderile în 2015 (1,96 milioane) faţă de anul anterior, anul acesta fiind prognozat chiar un profit contabil de 530.000 de lei, ce se va dubla în anii următori. Regia şi-a propus investiţii în 2016 în valoare totală de 2,5 milioane de lei, în condiţiile în care are de încasat plăţi restante în valoare de 3,2 milioane lei, dar şi datorii de 2,2 milioane de lei.
În data de 15 februarie 2016, RAJDP a recepţionat trei utilaje noi plătite de CJ pentru dotarea regiei. Cele două buldoexcavatoare dotate cu picon şi graifer şi un autogreder au fost achiziţionate prin licitaţie publică de la S.C. Titan Machinery România S.R.L. cu preţul de 1.931.965 lei cu TVA, ceea ce reprezintă peste 77% din bugetul regiei pe anul în curs pentru investiţii. Potrivit vicepreşedintelui interimar al CJ, Romulus Bulacu, în atribuţiile căruia intră şi monitorizarea activităţii regiei, utilajele au o garanţie de trei ani şi pot fi folosite la construcţii de infrastructură de orice tip, lucrări de terasamente, de asigurare a scurgerii apelor, fundaţii poduri, săpături şi deszăpeziri. “Investiţia se impunea de mult timp, dar a fost posibilă abia acum pentru că măsurile, desigur nepopulare, dar obligatorii, pe care le-a luat managementul regiei, au îmbunătăţit sensibil indicatorii economici ai unităţii”, a declarat Romulus Bulacu.