Inedit

Vâlcenii, speriaţi de extratereştri şi terorişti. Cum s-a trezit un bătrân din Vâlcea cu OZN-ul la geam.

O statistică întocmită la nivelul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Vâlcea arată că vâlcenii au început să sune la 112 pentru a se amuza sau pentru a anunţa tot felul de bizarerii. Din cele 21.090 de apeluri înregistrate anul trecut la numărul unic de urgenţă, peste 14 800 au fost incluse în categoria informaţiilor diverse.
Un loc fruntaş în topul celor mai ciudate reclamaţii la 112 îl ocupă sesizarea unei femei cu probleme psihice care a făcut o fixaţie pentru terorişti. Femeia care locuieşte în Cartierul Nord din Râmnicu Vâlcea a înroşit firul la 112 pentru a se plânge că teroriştii i-au trecut pragul apartamentului şi au ameninţat-o cu moartea. Având în vedere că legea îi obligă să facă verificări ori de câte ori primesc o sesizare la numărul de urgenţă, poliţiştii s-au deplasat până la domiciliul reclamantei, dar, aşa cum era de aşteptat, nici urmă de infractori. Surpriza mare a venit însă a doua zi după verificări, când femeia a sunat din nou la 112 pentru a reclama că poliţiştii care au vizitat-o, şi pe care i-a confundat cu nişte terorişti, i-au lăsat în apartament un pachet suspect. Şi, în timp ce femeia agitată le povestea oamenilor legii cum a devenit o ţintă pentru jihadişti, vecinii acesteia au sunat şi ei la 112, dar pentru a cere ajutorul pompierilor şi a o scoate pe femeie din casă. Isteria a atins punctul culminant abia când femeia cu probleme psihice a văzut în faţa geamului, cocoţaţi pe-o scară, doi pompieri.


“Iniţial, persoana a reclamat că teroriştii au intrat în apartament şi i-au pus un pachet suspect şi prafuri otrăvitoare peste tot în casă. A doua zi, după ce s-au făcut verificări în apartament, reclamanta a sunat din nou la 112, prima oară pentru a se plânge că teroriştii i-au lăsat un pachet suspect, iar a doua oară pentru a anunţa că teroriştii sunt la geamul ei şi vor să o omoare. În realitate, cunoscând problemele de sănătate pe care le are această persoană, vecinii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul pompierilor pentru a o scoate din casă”, a declarat Alina Teodorescu, purtător de cuvânt IPJ Vâlcea.
În categoria celor mai ciudate sesizări primite de poliţiştii vâlceni în ultima vreme poate fi inclusă şi reclamaţia altei femei din Râmnicu Vâlcea, care a susţinut că i s-au implantat microfoane prin toată casa şi că este urmărită de serviciile secrete. În urma verificărilor, sesizarea nu s-a confirmat, dar femeia este convinsă şi acum că a fost pusă sub supraveghere.

Ambulanţa, confundată cu un OZN

Nu doar teroriştii şi spionii îi bântuie pe vâlceni, ci şi extratereştrii. Un bătrân din Râmnicu Vâlcea nu va uita prea curând noaptea în care a confundat o ambulanţă cu un OZN şi a sunat disperat la 112 să ceară ajutor. Dispecerul de serviciu a reuşit să-l determine pe bărbat să se apropie de fereastră şi să descrie sursa luminilor misterioase care-i joacă prin apartament. Surpriză, însă, nici extratereştrii nu mai sunt ce-au fost odată, căci OZN-ul care l-a băgat în sperieţi pe bietul om s-a dovedit a fi o autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă.

A inventat un jaf de teama nevestei

O reclamaţie care stârneşte şi acum zâmbetele dispecerilor este cea a unui râmnicean care a anunţat că a fost victima unor hoţi de teama soţiei. Bărbatul a sunat la 112 după ce s-a cinstit bine şi a pierdut toţi banii la păcănele, gândind probabil că va scăpa mai uşor de gura consoartei.
„Bărbatul a sunat la 112 pentru a reclama faptul că a fost bătut şi jefuit de persoane necunosute. În urma verificărilor efectuate în barul în care acesta a consumat alcool şi a vizionării imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, s-a dovedit că persoana respectivă a pierdut banii la jocuri de noroc”, mai spune purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.
De tot râsul este şi sesizarea unei tinere din Râmnicu Vâlcea, care a uitat unde a parcat maşina şi a sunat la 112 să reclame furtul automobilului. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că femeia şi-a lăsat maşina în faţa porţii unei prietene, la două străzi depărtare de locuinţa sa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...