Actualitate

Inspectorii de Integritate l-au ratat pe deputatul Ion Cristinel Marian. Cum a sărăcit parlamentarul în doi ani de mandat.

Demnitarul a moştenit mai multe apartamente în Bucureşti, terenuri şi o casă în Ioneşti, dar, după nici doi ani de mandat, a rămas fără un acoperiş deasupra capului

Potrivit declaraţiei de avere completată în 19 decembrie 2012, Ion Cristinel Marian deţinea la începutul mandatului de parlamentar mai multe bunuri imobile, atât în comuna Ioneşti, cât şi în Bucureşti, după cum urmează:
- teren în suprafaţă de 2892 mp în intravilanul comunei Ioneşti (moştenire)
- teren agricol în suprafaţă de 4950 mp în Ioneşti (moştenire)
- apartament de 36,64 mp în Bucureşti (moştenire)
- garsonieră în suprafaţă de 14,90 mp în Bucureşti (moştenire)
- casă de locuit în Ioneşti (moştenire)
- un autoturism marca FORD cumpărat în 2004.
De reţinut, în anul de graţie 2012, înainte să intre în campania electorală, Ion Cristinel Marian a împrumutat de la o persoană fizică suma de 75.000 de euro, pentru o perioadă de 2 ani.

Paradox: singurul parlamentar care a sărăcit în doi ani de mandat

Potrivit declaraţiei de avere completată în iunie 2014, deputatul Ion Cristinel Marian este până la această dată singurul parlamentar român care a sărăcit, deşi nu are probleme cu legea. În nici doi ani de mandat, alesul a rămas fără maşină, terenul şi casa din Ioneşti, şi proprietăţile din Bucureşti. Astfel, în declaraţia din 12.06.2014 a parlamentarului mai apar doar terenul agricol din Ioneşti, împrumutul de 75.000 de euro şi salariul încasat de la Camera Deputaţilor în 2013: 58.908 lei. De remarcat este şi faptul că niciunul dintre membrii familiei deputatului Ion Cristinel Marian nu a realizat venituri în 2014 şi nici nu a primit moştenire vreo casă.

Aşa se face că parlamentarul s-a transformat peste noapte într-un „homeless”, căci în declaraţia sa de avere nu mai figurează nici măcar casa primită moştenire în comuna Ioneşti, asta în ciuda faptului că parlamentarul locuieşte, cel puţin în acte, în aceeaşi localitate. În declaraţia din 2015, parlamentarul nu a mai trecut nici împrumutul de 75.000 de euro, semn că a reuşit să-l achite, ci doar terenul agricol din Ioneşti şi salariul încasat de la Camera Deputaţilor: 70.128 de lei.

Inadvertenţele din declaraţia de avere a deputatului Ion Cristinel Marian pot fi puse pe seama faptului că acesta fie şi-a înstrăinat aproape toate proprietăţile pentru a achita împrumutul de 75.000 de euro contractat de la o persoană fizică, înainte de campania electorală din 2012, fie a omis să treacă în declaraţie câteva detalii importante legate de averea sa, caz în care inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate ar trebui să-l verifice pe deputat.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...