Eveniment

Turismul din Vâlcea, promovat cu succes la prima ediţie a Târgului de Turism al Olteniei

Conform organizatorilor, vizitatorii au beneficiat de reduceri de până la 45% pentru pachetele de vacanţă şi au aflat cele mai bune oferte de transport în zonă

În perioada 18-20 martie 2016, Centrul Multifuncţional din Craiova a fost gazda primei ediţii a Târgului de Turism al Olteniei. Evenimentul a fost organizat de PS Multiservices, în parteneriat cu Primăria Craiova, Consiliul Judeţean (CJ) Dolj şi Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, ceilalţi parteneri principali fiind CJ Vâlcea, CJ Gorj, CJ Mehedinţi, Universitatea din Craiova, prin Facultatea de Ştiinţe - Catedra de Geografie.
Târgul de Turism al Olteniei a reunit în special expozanţi din regiune, dar şi din restul ţării şi străinătate. Prin acest eveniment, organizatorii şi-au propus promovarea şi dezvoltarea zonelor de atracţie turistică şi a serviciilor din această regiune istorică a României. Expozanţii prezenţi au fost toţi la înălţime, promovând cu ingeniozitate turismul cultural, rural sau de business, turismul de tratament, turismul medical, destinaţiile exotice, croazierele şi turismul de aventură. Târgul de Turism al Olteniei a organizat în cele trei zile de expoziţie şi o Bursă a Locurilor de Muncă în Turism, dar şi alte evenimente ce promit să devină o tradiţie eficientă pentru punerea în valoare a comunităţilor din întreaga zonă. “Expozanţii prezenţi acoperă toată paleta de operatori ce activează în industria turismului: agenţii de turism, hoteluri şi restaurante, companii aeriene, asociaţii de turism, sisteme de rezervări, centre de evenimente, companii de asigurări, teatre şi muzee, companii de recrutare în industria turismului. Pe lângă operatorii din România, au fost şi reprezentanţi din Bulgaria, Serbia şi Spania. Vizitatorii au avut parte de o mulţime de oferte speciale pentru vacanţele din 2016, au participat la tombole, sesiuni de prezentări şi conferinţe organizate în incinta târgului”, a declarat Valentina Pandia, organizator al evenimentului.


Ceramica de Horezu, migălită cu farmec în faţa turiştilor

Delegaţia din Vâlcea prezentă la eveniment a fost a doua cea mai numeroasă, după cea a judeţului gazdă, Dolj, cu zece dintre cei 68 de expozanţi: Consiliul Judeţean Vâlcea prin Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT), Primăria Horezu, Primăria Prundeni, Hotelurile Căciulata, Cozia, Oltul şi Central, dar şi Cozia - Acvapark din Călimăneşti, Hotelurile Palace şi Oltenia din Băile Govora. Consiliul Judeţean Vâlcea, prin CNIPT, a promovat peste 50 de obiective importante din localităţile cu potenţial turistic, fiind puse la dispoziţia vizitatorilor peste 7.000 de materiale în format print, 7 filme de prezentare şi un montaj de imagini care au rulat continuu pe un LCD. De un interes real din partea vizitatorilor târgului s-au bucurat şi standurile comunităţilor din Horezu şi Prundeni. Atelierul de ceramică Diana şi Gabriel din Horezu a prezentat, la faţa locului, cum sunt realizate vestitele obiecte decorate cu Cocoşul de Hurez. Primăria din oraşul vâlcean a promovat stadiul şi potenţialul viitoarei staţiuni ce se conturează pe Vârful lui Roman. Primarul Ion Horia Horăscu a condus delegaţia comunei vâlcene cu cele mai multe proiecte implementate în acest domeniu în ultimii ani. Un corp de stand apreciat de vizitatori a fost şi cel al Muzeului Judeţean “Aurelian Sacerdoţeanu”.

Delicatesele lui Dinescu, stropite cu vin de Prundeni adus de Horăscu

Şi Portul Cultural Cetate, recunoscut pentru gastronomia sa inspirată de vechi reţete boiereşti, împreună cu „Vinul lui Dinescu”, produs la Crama Galicea Mare, au avut un loc special la Târgul de Turism al Olteniei. Din ce în ce mai popular ca destinaţie de turism, Portul - unde în acest an vor ancora din nou vasele de croazieră ce coboară sau urcă spre Viena cu turişti din Statele Unite, Canada, Africa de Sud, Australia şi Noua Zeelandă - continuă să găzduiască evenimente culturale organizate sub auspiciile Fundaţiei pentru Poezie “Mircea Dinescu”: SoNoRo Interferenţe, un workshop de muzică de cameră care precede şi pregăteşte Festivalul SoNoRo, tabere de traduceri (împreună cu Goethe Institut şi parteneri din Germania), tabere de sculptură (care au punctat deja viitorul Înger Parc - răspunsul polemic al lui Mircea Dinescu la proiectul Dracula Parc), spectacole de teatru în colaborare cu festivaluri de renume (Festivalul Shakespeare de la Craiova, Festivalul de Teatru de la Sibiu), rezidenţe pentru scriitori şi artişti plastici, simpozioane şi întâlniri culturale cu parteneri regionali şi internaţionali şi, la sfârşitul fiecărei veri, Divanul Degustătorilor de film şi artă culinară. Primarul comunei vâlcene Prundeni, promotor al “Drumului vinului vâlcean”, nu a ratat momentul degustării produselor culinare marca Dinescu, precum şi imortalizarea momentului printr-o fotografie alături de maestru.
Foarte apreciată de vizitatori a fost şi macheta unei case tradiţionale gorjene, realizată la scală apropiată de dimensiunile normale, dar atracţiile târgului au fost mult mai numeroase decât poate cuprinde un material de presă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...