Economic

Şomerii din Vâlcea sunt aşteptaţi în aprilie la prima bursă a locurilor de muncă din acest an

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea apreciază că angajatorii prezenţi la eveniment vor oferi aproximativ 900 de locuri de muncă

Vâlcenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi în data de 14 aprilie 2016 la prima bursă organizată în acest an de AJOFM. Ca de fiecare dată, evenimentul se va desfăşura la sediul Centrului Regional pentru Formare a Adulţilor din Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 09.00. Conducerea Agenţiei de Şomaj apreciază că angajatorii prezenţi la bursă vor oferi până la 900 de locuri de muncă, în diverse domenii, inclusiv pentru persoanele cu studii superioare.
„Noi am început deja să luăm legătura cu agenţii economici şi avem încredere că aceştia vor fi prezenţi la bursă în număr mare, ţinând cont şi de faptul că în ultima vreme angajatorii au venit, săptămânal, cu o ofertă ce însumează până la 800-900 de locuri de muncă, în construcţii, servicii, alimentaţie publică, comerţ şi transporturi. În general, peste 90% din locurile de muncă vacante în judeţul Vâlcea sunt pentru persoane cu studii medii, dar sperăm să avem în bursă cât mai multe locuri pentru vâlcenii cu studii superioare”, a declarat Gabriel Albinaru, director executiv al AJOFM Vâlcea.
Agenţii economici din judeţul Vâlcea care vor încadra tineri absolvenţi, şomeri, cu vârsta peste 45 de ani ori persoane defavorizate vor primi din aprilie şi subvenţii de la stat.


“Încercăm de la 1 aprilie să încheiem convenţii cu toţi agenţii economici care angajează persoane marginalizate, tineri absolvenţi, şomeri care mai au cinci ani până la pensie sau care au peste 45 de ani. Anul trecut am onorat toate cererile şi ne-au mai rămas şi bani”, a mai spus Gabriel Albinaru, director executiv al AJOFM Vâlcea.
În 2015, AJOFM Vâlcea a avut la dispoziţie un buget de peste 9 milioane de lei pentru plata convenţiilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...