Special

Salonul Naţional “Etnografica”, vernisaj la Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni

Expoziţia cuprinzând 40 de opere ale artiştilor fotografi din Slatina – Olt fiind accesibilă publicului amator până la Înviere

Marţi, 15 martie, la Muzeul Satului Vâlcean de la Bujoreni a avut loc vernisajul expoziţiei Etnografica. Cele 40 de fotografii artistice realizate de autori slătineni captează lumea satului românesc în lumini şi tuşe încântătoare.

Sef de secţie în cadrul Muzeului Judeţean Vâlcea, Ionuţ Dumitrescu a anunţat că tematica salonului este fotografia ca document etnografic, fiind selectate lucrări din domeniul tradiţiilor şi obiceiurilor, arhitecturii populare, costumului popular, gospodărie şi bucătărie tradiţională, portret, satul românesc contemporan. Fotografiile au puternice valenţe artistice şi/sau documentare. cu minim 5 (cinci) respectiv maxim 10 (zece) fotografii, color sau monocrom.

Salonul Naţional “Etnografica” de la Slatina este organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promova¬rea Culturii Tradiţionale Olt şi fi¬nanţat de către Consiliul Judeţean Olt. Scopul Salonului este promovarea culturii tradiţionale, prin imagini fotografice cu caracter etnografic din domeniul obiceiu¬rilor şi tradiţiilor, arhitecturii popu¬lare, costumului popular, gospo¬dăriei şi bucătăriei tradiţionale, portret. Salonul se bucură de Înaltul Patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România, de girul Socie¬tăţii Ro¬mâne de Fotografie „Dacica” şi al Asociaţiei Internaţionale Euro Foto Art. Juriul ediţiei curente este alcătuit din membri cu drepturi egale: Eugen Negrea – preşe¬dintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România; Csibi Gellert din Târgu Mureş – câştigătorul Medaliei de Aur la ediţia precedentă; Flavian Săvescu din Reşiţa – câştigătorul Medaliei de Argint la ediţia prece¬dentă; Adela Lia Rusu din Oradea – câştigătoarea Medaliei de Bronz la ediţia precedentă şi Valeru Ciurea – artist fotograf din Slatina, referent de specialitate în cadrul CJCPCT Olt – iniţiatorul şi organizatorul Salonului Naţional de Fotografie “ETNOGRAFICA”.

403 lucrări au fost primite la această a VI-a ediţie a Salonului Naţional Etnografica, în urma jurizării fiind selectate numai 40 pentru a face parte din expoziţia găzduită de Centrul Cultural „Eugen Ionescu” din Slatina. Primele trei fotografii premiate redau frânturi din viaţa satului, cu obiceiurile, cu locurile şi oamenii săi. Premiul I şi Medalia de Aur AAFR au fost obţinute de Labancz Istvan din Miercurea Ciuc cu lucrarea „Cu dăruire”; Premiul II şi Medalia de Argint AAFR au fost obţinute de Nagy Botond, din Târgu Mureş, cu lucrarea “Fereastră către trecut“, iar Premiul III şi Medalia de Bronz AAFR au fost obţinute de Nicoleta Păunaş, din Târgovişte, cu lucrarea „Bunicul”. Cele două men¬ţiuni, prima din partea Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”, iar cea de-a doua din partea „Dacica” – Societatea Română de Fotografie au fost adjudecate de către Vlad Dumitrescu din Braşov cu lucrările „Cosaş în rai“, respectiv „Spre apă”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...