Administraţie

Lanţ uman pentru a atrage atenţia asupra necesităţii autostrăzii Craiova-Piteşti

Participanţii la protestul iniţiat de deputatul Florentin Gust doresc să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanţa acestei autostrăzi

Câteva sute de persoane au participat, sâmbătă, la formarea unui lanţ uman la ieşirea din Craiova spre Slatina, pe DN 65, pentru a atrage atenţia asupra importanţei realizării autostrăzii Craiova-Piteşti.
Participanţii la protestul iniţiat de deputatul PSRO Florentin Gust au afirmat că doresc să tragă un semnal de alarmă cu privire la importanţa acestei autostrăzi, denumită şi autostrada Olteniei, pentru dezvoltarea zonei de sud a României.
„Poate acum, prin această acţiune, vor vedea şi cei care iau decizii şi împart bugetul ţării că avem nevoie de această autostradă pentru care trebuie să aloce fondurile necesare. Este o iniţiativă civică, la care azi participăm câteva sute de persoane, dar sperăm ca la următoarele întâlniri să fim din ce în ce mai mulţi”, a declarat unul dintre participanţii la protest.
La acţiune au luat parte, între alţii, angajaţi ai Ford România, ai altor firme private din Craiova, voluntari ai Crucii Roşii reprezentanţi ai mai multor ONG-uri, care au purtat pancarte cu „Oltenia vrea autostradă”.
„Astăzi, câteva sute de olteni şi-au dat mâna pentru a construi simbolic autostrada Olteniei. Le mulţumesc tuturor celor care şi-au lăsat treburile şi au înţeles că numai uniţi putem pune presiune pe autorităţi să construiască această autostradă”, a spus deputatul Florentin Gust.


Gust, preşedinte al PSRO Dolj, a afirmat că a iniţiat acest demers în urma mai multor solicitări venite din partea societăţii civile, pentru a trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte autostrada Craiova-Piteşti.
„Este un deziderat pe care noi, oltenii, îl avem, un obiectiv pe care toţi cetăţenii Olteniei îl conştientizează, din păcate mai puţin guvernanţii şi cei care reprezintă Guvernul României. Din 2007, de când Ford-ul s-a mutat la Craiova, toate Guvernele României au promis că această autostradă se va realiza. Din păcate, au fost doar promisiuni. De aceea este foarte important să tragem un semnal de alarmă către guvernele care au fost şi care vor fi”, a afirmat Florentin Gust.
Acţiuni similare cu cea de sâmbătă vor avea loc în fiecare lună.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...