Economic

Oamenii de afaceri din Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa cer desfiinţarea CNADNR

Autostrada Piteşti-Sibiu este una dintre cele mai cerute investiţii în infrastructură de către companiile din România, care au spus de nenumărate ori că pierd timp şi bani din cauza traficului care se desfăşoară cu greutate pe Valea Oltului

Oamenii de afaceri din judeţele Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa cred că pentru dezvoltarea economică a regiunii este absolută nevoie de autostrada Piteşti-Sibiu. „Desfiinţaţi CNADNR!”, au cerut ei.
Antreprenorii din Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa cer Ministerului Transporturilor o reformă drastică a administrării banilor pentru autostrăzi care să ajungă chiar până la desfiinţarea CNADNR şi spun că fără un şef de proiect pentru autostrada Piteşti-Sibiu, de care depinde viitorul a sute de mii de firme româneşti şi chiar a celui mai mare producător auto român, Automobile Dacia, aceasta nu se poate realiza.
“O întrebare am: cine este şeful de proiect al autostrăzii Piteşti-Sibiu? Fără şef de proiect nu veţi avea autostradă”, i-a întrebat pe oficialii Ministerului Transportului Constantin Stroe, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).
Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei „Capitalul privat românesc - o şansă pentru dezvoltarea economică a României“, organizată săptămâna trecută de ZF, împreună cu Banca Transilvania la Piteşti.
În cadrul dezbaterii s-au discutat teme precum situaţia capitalului privat românesc, măsuri de creştere a productivităţii firmelor româneşti, cum pot ieşi firmele locale la export, cum se pot atrage fonduri europene, dar şi cum regiunea poate scăpa de dependenţa faţă de unul-doi producători mari.


Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, crede că autostrada Piteşti-Sibiu, care face parte din coridorul IV Pan-European Bucureşti-Piteşti-Sibiu-Nădlac, se va face, iar studiul de fezabilitate va fi gata până la finalul acestui an.
„Cele două tronsoane din capăt Piteşti-Curtea de Argeş şi Sibiu-Câineni vor fi realizate până în 2019, iar la finalul anului 2021 vom avea construită această autostradă, foarte importantă pentru noi toţi. Sunt convins că se va face şi este un semnal foarte bun“, a declarat prefectul de Argeş.
Pe de altă parte, Ionuţ Moşteanu, consilier al ministrului Transporturilor, spune că „nu poate să facă în 11 luni ce nu s-a făcut în 15 ani”, însă subliniază că în cadrul instituţiei s-au început deja schimbările. „Vrem să punem Master Planul General de Transport, care este un proiect critic pentru infrastructură, pe masa Parlamentului în aprilie. Practic, va fi «Biblia» după care se va dezvolta infrastructura de transport a României în următorii 15 ani. «Biblia» care va transcende oportunităţilor politice de moment“, a spus Ionuţ Moşteanu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...