Eveniment

O bandă de hoţi i-a lăsat lefteri pe ţăranii din Oltenia

Poliţiştii din IPJ Mehedinţi, în colaborare cu colegii din IPJ Dolj, în cadrul operaţiunii „Năvodul”, au reuşit să prindă şi să încătuşeze săptămâna trecută o bandă de hoţi din Craiova care îşi făcuse un obicei în a fura din casele ţăranilor din zona Olteniei, judeţele Mehedinţi şi Gorj, bani şi bijuteri. Metoda era una perfidă. Hoţii se prefăceau că sunt cumpărători de bună credinţă de ce are omul prin gospodărie: găini, vin, ţuică, porci şi chiar ouă „proaspete, nu vechi ca la oraş”. Bucuros că poate face şi el nişte bani ţăranul era luat de val şim în timp ce negocia preţul cu unii şi le arăta marfa lui de calitate, alţii se furişau în casă şi furau bani şi bijuterii. La dosar s-au strâns câteva fapte concrete, dar achetatorii spun că ar exista în realitate şi mai multe şi că e o chestiune de timp până ce se adună toate la un loc. Printre ţăranii care le-au picat în plasă se numără un bătrân de 74 de ani din comuna Livezile-judeţul Mehedinţi, din casa căruia au furat 30 de grame de bijuterii de aur, inele şi cercei, un bătrân de 82 de ani din satul Adunaţii Teiului, comuna Tâmna, judeţul Mehedinţi, căruia i-au furat din casă 1.400 de lei, o ţărancă din Tismana şi mulţi alţii. „Avertizăm populaţia din mediul rural şi nu numai să nu permită accesul în curte sau în locuinţă la persoane necunoscute şi suspecte, iar dacă constată dispariţia vreunei sume de bani sau a unor bunuri să ne anunţe de îndată prin sistemul unic 112”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon.

Arestaţi de a doua instanţă

La dosar s-au strâns câteva fapte concrete dar achetatorii spune că ar exista în realitate şi mai multe şi că e o chestiune de timp până ce se adună toate la un loc.

Potrivit anchetatorilor, în data de 22.08.2012, Chiciu Narcis, de 23 ani, Dumitru Eminovici, de 19 ani, Văduva Cristian, de 23 ani, Gheorghe Cristinel, de 31 ani, toţi din municipiul Craiova, judeţul Dolj, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu şi furt calificat, fapte prevăzute şi pedepsite de art.192 şi art. 208-209, Codul Penal, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare cu propune de arestare preventivă, propunere ce nu a fost însuşită, faţă de aceştia dispunându-se măsura interzicerii de a părăsi ţara pentru 29 zile. Dar n-au apucat să fie eliberaţi din arest că au fost propuşi din nou pentru arestare de alt Parchet, la altă Judecătorie. Şi de această dată n-au mai scăpat. „Până la expirarea ordonanţei de reţinere de 24 de ore, respectivii se aflau în arestul IPJ Mehedinţi, conform legii. Chiar atunci, în ziua de 22 august 2012, poliţia oraşului Strehaia şi Parchetul Strehaia i-au reţinut pentru alte 24 de ore pe respectivii pentru faptul că au sustras de la un bătrân din satul Adunaţii Teiului, comuna Tâmna, suma de 1.400 de lei prin aceeaşi metodă. Sub pretextul că vor să cumpere produse din gospodărie, unii i-au distras atenţia, iar alţii i-au furat banii din casă. Conform procedurilor, autorii au fost prezentaţi instanţei competente cu soluţionarea, în speţă Judecătoria Strehaia, care a admis cererea de arestare preventivă pe 29 de zile a celor patru tineri din Craiova. Ei mai au fapte asemănătoare şi pe raza judeţului Gorj, iar întreg probatoriu va fi administrat la dosar”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, inspector principal Nicolae Lohon.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...