Politică

Gorghiu îi cere noului prefect de Gorj să aplice legea în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean

Co-preşedinta PNL insistă ca prefectul să-l suspende din funcţie pe Ion Călinoiu, declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat sâmbătă, 5 martie, într-o conferinţă de presă la Târgu Jiu, că îi cere noului prefect al judeţului Gorj, Gheorghe Paraschivu, să aplice legea în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.
Fost şef al Trezoreriei Gorj, Gheorghe Paraschivu, a fost învestit vineri în funcţia de prefect al judeţului Gorj, el înlocuindu-l pe Alin Văcaru, care a fost schimbat joi din funcţie. “Îi cer noului prefect să nu aibă nicio ezitare şi să nu facă cumva analize pe lege în funcţie de numele persoanei asupra căreia ar trebui să se aplice un articol de lege. Fac referire la domnul Călinoiu, preşedintele CJ, pe care, dacă s-ar respecta legea, prefectul ar trebui să-l suspende din funcţie. Îl rog pe prefectul din Gorj să nu aibă niciun fel de timiditate în faţa numelui Călinoiu şi să rezolve această problemă aşa cum îi cere legea”, a precizat Gorghiu.

Prefectura a cerut CA Craiova transmiterea hotărârii judecătoreşti

“Îi cer noului prefect să nu aibă nicio ezitare şi să nu facă cumva analize pe lege în funcţie de numele persoanei asupra căreia ar trebui să se aplice un articol de lege. Fac referire la domnul Călinoiu, preşedintele CJ, pe care, dacă s-ar respecta legea, prefectul ar trebui să-l suspende din funcţie” - Alina GORGHIU, co-preşedinte PNL.

Reprezentanţii Prefecturii Gorj au solicitat Curţii de Apel Craiova transmiterea hotărârii judecătoreşti prin care s-a soluţionat contestaţia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, în procesul pe care acesta îl are cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), a declarat, pe 11 februarie, presei, şeful Serviciului de Legalitate a Actelor din cadrul instituţiei, Liviu Diaconescu.

Potrivit acestuia, totodată, a fost solicitată şi o clarificare din partea ANI pentru a se stabili dacă raportul de evaluare întocmit de inspectorii de integritate în cazul lui Ion Călinoiu are caracter definitiv şi executoriu. Preşedintele CJ Gorj a contestat decizia ANI prin care a fost declarat incompatibil anul trecut, prima contestaţie fiindu-i respinsă pentru netimbrare, iar a doua, depusă în luna septembrie a anului trecut, a fost acceptată de Curtea de Apel Craiova.
Agenţia Naţională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii în formă continuată de către preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu. Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deţinut simultan cu funcţia de preşedinte al CJ Gorj următoarele calităţi: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, în perioada 1 septembrie - 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt - expert în comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie- 31 iulie 2013.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...