Administraţie

Preşedintele CJ Vâlcea, primele explicaţii după episodul cu DNA. Păsat susţine că nu ştie ce semnează.

Liberalul a făcut mărturisirea în ultima şedinţă ordinară, după ce PSD-iştii i-au cerut demisia din cauza problemelor pe care le are cu procurorii anticorupţie

Fix la o săptămână după ce s-a trezit cu procurorii anticorupţie la uşă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Gheorghe Păsat, a simţit nevoia să facă mai multe precizări despre cum a ajuns să semneze nişte documente false şi să plătească ilegal suma de 150.500 de lei unei firme din Turcia.
“În luna decembrie 2015, cei doi reprezentanţi ai firmei de asistenţă tehnică (n.r. Transtech Global Engineers) au încheiat în fals cu o altă societate comercială (n.r. Metroplan) un contract prin care ar fi cesionat cu titlu gratuit dreptul de creanţă cu garanţiile şi accesoriile acestuia. De asemenea, în aceeaşi perioadă, cele două persoane au mai întocmit şi o notificare prin care societatea cesionară ar fi solicitat CJ Vâlcea să achite sumele datorate într-un anumit cont deschis la o unitate bancară. Ulterior, în baza celor două documente considerate false de către procurori şi depuse la CJ Vâlcea, angajaţii instituţiei au întocmit şi semnat Actul adiţional nr. 7, înregistrat cu nr. 23.528/ 28.12.2015, la Contractul de servicii încheiat cu S.C. Transtech Global Engineers S.R.L. nr. 10.642/TTRO 97/26.08.2013, precum şi celelalte înscrisuri incidente efectuării plăţii, pentru care sunt cercetaţi”, a explicat Gheorghe Păsat.


Consilierii judeţeni PSD i-au cerut demisia

Dintr-un exces de zel, preşedintele CJ Vâlcea a ţinut să vină cu o completare cel puţin hilară, acesta făcând şi o mărturisire pe care mulţi ar considera-o naivă. “Am semnat un act adiţional alături de alte persoane, ultima semnătură a fost a mea, în rest, eu nu ştiu despre ce e vorba acolo”, a încercat liberalul să se disculpe. Precizările nu l-au salvat pe Gheorghe Păsat de ironiile şi criticile colegilor din CJ, ba din contră. La finalul şedinţei, social-democraţii i-au solicitat lui Gheorghe Păsat demisia de onoare din funcţia de preşedinte interimar.
“Considerăm că aşa ar fi corect să salvăm imaginea Consiliului Judeţean, este o chestiune de onoare ceea ce solicităm şi aşteptăm ca domnul Păsat şi colegii din arcul PNL să ia o hotărâre în acest sens. Noi sperăm ca domnul Păsat şi colegii noştri care lucrează în instituţie să-şi dovedească nevinovăţia”, a spus Adrian Buşu, consilier judeţean PSD.

Râde ciob de oală spartă

Printre consilierii judeţeni care l-au acuzat, în ultima şedinţă, pe Gheorghe Păsat că a stricat imaginea instituţiei s-a numărat şi avocatul Petre Grigore. Alesul judeţean a uitat de bun-simţ şi de “cioburile sparte” la CET Govora, în perioada în care a reprezentat CJ Vâlcea în AGA a societăţii, şi a cerut la rându-i demisia lui Păsat.
“Nimeni nu doreşte ca cineva dintre noi să suporte consecinţele legii penale, dar trebuie să recunoaştem că instituţia a ieşit foarte şifonată din acest demers al DNA. (...) Este o situaţie destul de delicată şi, din punctul meu de vedere, domnul Păsat ar trebui să facă un pas în spate şi altcineva să vină preşedinte interimar”, a spus Petre Grigore.
Consilierul judeţean ar putea la fel de bine să urmeze propriul sfat şi să facă un pas în spate, ori să se abţină în a da lecţii de moralitate, având în vedere că are toate şansele să ajungă în faţa procurorilor anticorupţie tot din cauza unei semnături. În august 2015, Petre Grigore a aprobat abuziv, fără să aibă mandat explicit din partea CJ Vâlcea, contracte de asistenţă juridică semnate în vremea lui Mihai Bălan, în 2014. Consilierul Petre Grigore s-a transformat astfel în complice al fostului manager al CET Govora, cel pe care procurorii DNA îl acuză de abuz în serviciu în formă continuată în două dosare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...