Economic

Inspectorii Consiliului Concurenţei au descins inopinat la Holzindustrie Schweighofer

În aceeaşi zi au fost verificate alte cinci companii care activează în domeniul prelucrării lemnului, bănuite că s-au înţeles pentru controlul pieţei

Inspectorii de la Consiliul Concurenţei au descins inopinat, zilele trecute, la sediile şi sucursalele a şase companii care activează pe piaţa masei lemnoase din România, între care două din judeţul Alba, în cadrul unei investigaţii declanşate la începutul acestei luni. Este vorba despre Holzindustrie Schweighofer, Egger Romania, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL.

La începutul lunii februarie, Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile înţelegeri între companii active pe piaţa prelucrării masei lemnoase în vederea împărţirii pieţei, surselor de aprovizionare, precum şi adjudecării partizilor (volum de lemn destinat comercializării) la un preţ minimal în cadrul licitaţiilor organizate de Direcţiile silvice Alba şi Hunedoara. Ulterior, Consiliul Concurenţei a extins investigaţia declanşată pe piaţa masei lemnoase din România şi a efectuat noi inspecţii inopinate la sediile şi sucursalele a şase companii care activează în acest domeniu: Holzindustrie Schweighofer SRL, Egger Romania SRL, Kronospan Sebeş SA, Silva Logistic Services SRL, Alredia SRL şi Lacul Codrilor SRL, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Din august 2015, autoritatea face anchetă sectorială pe piaţa lemnului

“Au apărut noi indicii privind posibile înţelegeri între companii din domeniu pentru împărţirea pieţei, surselor de aprovizionare şi fixarea preţurilor în cadrul licitaţiilor organizate de către Romsilva. Aceste noi indicii ne-au determinat să extindem investigaţia la nivel naţional”, spune Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei. Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. De asemenea, Autoritatea de Concurenţă are în derulare o anchetă sectorială pe piaţa lemnului în cadrul căreia sunt analizate structurile şi mecanismele de funcţionare. În luna august 2015, în raportul preliminar al studiului, Consiliul Concurenţei a făcut o serie de recomandări pentru îmbunătăţirea mediului concurenţial în acest sector.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...