Administraţie

Judeţul Vâlcea va beneficia de un Centru Naţional de Informare Turistică

Oficialităţile se plâng de faptul că agenţii economici nu vor să se implice mai mult în accesarea fondurilor pentru promovare

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea au lansat săptămâna trecută proiectul „Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică în judeţul Vâlcea”, cu perioadă de implementare de 14 luni. Proiectul constă în crearea unui Centru de Informare Turistică amplasat în municipiul Râmnicu Vâlcea, parte a unei reţele naţionale de centre de informare şi promovare turistică în zone cu potenţial turistic ridicat.

Proiectul de la care autorităţile locale au mari aşteptări îşi propune promovarea potenţialului turistic local, regional şi naţional pentru a creşte atractivitatea judeţului Vâlcea, a regiunii SV Oltenia şi a României pentru turism şi afaceri, dar şi includerea judeţului Vâlcea în circuite turistice culturale, de afaceri şi de agrement. De asemenea, proiectul îşi propune să asigure un grad cât mai mare de acoperire a cererii de informaţii turistice şi să îmbunătăţească capacitatea de informare turistică locală şi regională, în condiţiile inexistenţei sau existenţei sporadice a altor centre de informare la nivel de judeţ şi regiune. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 1.213.241,95 lei.

Speranţe pentru revigorarea turismului în Vâlcea

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din judeţul Vâlcea va beneficia de materiale de promovare şi va fi parte a unei reţele de centre de informare şi promovare turistică la nivel naţional în zone cu potenţial turistic ridicat.

Odată cu implementarea proiectului, autorităţile judeţene se aşteaptă să crească numărul de turişti şi tour operatori care apelează la serviciile Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică din judeţul Vâlcea cu peste 25 la sută. Carmen Alexandrescu, managerului proiectului şi şefa Direcţiei Programe şi Relaţii Externe a CJ Vâlcea, a declarat că, deşi este un proiect mai mic, acesta a creat suficiente probleme, şapte luni de zile durând doar găsirea unui amplasament pentru centru şi trei ani de zile semnarea propriu zisă a contractului de finanţare. Sediul centrului va fi în incinta Teatrului Anton Pann, prin extinderea demisolului, obţinându-se un spaţiu cu intrare separată de teatru, printr-un hol comun. Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică din judeţul Vâlcea va beneficia de materiale de promovare şi va fi parte a unei reţele de centre de informare şi promovare turistică la nivel naţional în zone cu potenţial turistic ridicat. Cu ajutorul acestui proiect, turiştii vor avea la dispoziţie o bază de date cu informaţii structurate şi actualizate în timp ce tour-operatorii vor putea furniza şi primi informaţii turistice în cadrul unui sistem integrat. Carmen Alexandrescu a lansat săptămâna trecută şi un îndemn pentru agenţii economici care ar trebui să colaboreze mai bine cu autorităţile locale pentru a promova o zonă turstică. „Am observat o mare delăsare din partea lor în ceea ce priveşte acest capitol de promovare. Agenţii economici nu vin la noi pentru promovare deşi putem face multe pentru ei. Şi agenţii economici pot accesa fonduri, iar marketingul ar trebui să fie agresiv. Singura care se mişcă bine e Depresiunea Horezu. Încercăm să îi atragem către noi, dar dacă ei nu vor, e destul de greu. Nu le cerem bani, ci le oferim doar sprijin”, a declarat Alexandrescu.

Centrele de informare turistică din staţiuni, ineficiente

La nivel local, centrele de informare turistică din staţiunile vâlcene, sau chiar cel deschis de municipalitatea râmniceană se dovedesc ineficiente. Dacă Horezu se dovedeşte un caz fericit, Voineasa este plasată la polul opus. „În Voineasa nu mai avem centru de informare turistică. A fost deschis în incinta complexului hotelier din localitate şi s-a închis. Nici nu avea cum să funcţioneze atâta timp cât hotelul funcţionează doar trei luni pe an, în sezonul estival”, a declarat viceprimarul Geani Man. Nici în Râmnicu Vâlcea situaţia nu este mai roză. „Ce se întâmplă cu actualul centru de informare turistică rămâne o enigmă pentru mine. Sper ca în câteva luni să desluşesc care sunt dedesubturile de acolo. Cu certitudine, însă, pe viitor, Centrul Naţional pe care îl va deschide Consiliul Judeţean va suplini şi activitatea centrului deschis de Primăria Râmnicului”, consideră viceprimarul Gheorghe Ioniţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...