Eveniment

Casa Donca Simo, focar de infecţie în centrul Râmnicului

Autorităţile locale nu pot face nimic în acest caz pentru că nu-l găsesc pe proprietarul clădirii ca să îl tragă la răspundere

O construcţie neterminată aflată în buricul Râmnicului ridică mari probleme autorităţilor din Vâlcea. Ceea ce ar fi trebuit să fie o grădiniţă a devenit de câţiva ani un adevărat focar de infecţie şi de infracţionalitate, iar autorităţile nu pot face nimic întrucât proprietarul e de negăsit. Imobilul, aflat la doar câţiva metri de Primărie şi la câţiva paşi de Şcoala Take Ionescu, a devenit adăpost pentru oamenii străzii.

În zona „zero” a municipiului Rm. Vâlcea, în imediata apropiere a Primăriei Râmnicu Vâlcea şi a Şcolii Take Ionescu, mizeria adunată în cei aproape 20 de ani de când clădirea care ar fi trebuit să fie grădiniţa Donca Sino zace abandonată, împute atmosfera. Un miros îngrozitor de fecale răzbate de dincolo de zidurile neterminate, fără geamuri sau uşi.

Din cauza unor litigii, nimeni nu s-a mai ocupat de acel spaţiu, care a fost lăsat pradă mizeriei. Vagabonzii oraşului, oameni şi animale, au ajuns să-şi facă adăpost acolo, deşi proprietatea e îngrădită, mai mult ca să nu se prăbuşească zidurile peste trecători, însă, spun cei care cunosc zona. Primăria s-a judecat ani în şir cu proprietarul, un bucureştean care în urmă cu aproape şapte ani şi-a câştigat în instanţă imobilul. Nimeni nu a mai trecut de atunci pe acolo.

Clădirea aflată în centrul oraşului, pe Calea lui Traian, în apropierea Şcolii nr. 1, a rămas părăsită, iar aspectul ei deranjează trecătorii. Zidurile stau să cadă, prin acoperiş se vede cerul, iar curtea este năpădită de buruieni.

Dincolo de asta şi poliţia are de lucru, fiind locul de refugiu pentru aurolaci şi oameni ai străzii. Ani buni, autorităţile au căutat soluţii pentru a-l determina pe proprietar să întreţină construcţia. În van însă, căci situaţia a rămas la fel de încurcată, amenzile date neachitate, iar procesele încă nefinalizate.

Edilii intenţionau să facă acolo o grădiniţă, însă au renunţat la această idee din cauza litigiilor, la fel cum au renunţat şi cei de la Casa Corpului Didactic, la începutul anilor ‘90, să amensjeze aici un club al cadrelor didactice. Clădirea este una istorică. A fost construită în perioada interbelică, reprezentând mulţi ani una dintre clădirile simbol ale oraşului. În anii de după cel de-al doilea război mondial a fost naţionalizată.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...