Politică

Operaţiunea de epurare a şefilor PDL Vâlcea, în stand-by

În timp ce unii liberali cred că partenerii de coaliţie nu vor să grăbească procesul de înlocuire, social-democraţii dau asigurări că nu vor primi niciun pedelist în partid

Cei de la USL îşi dau cu stângul în dreptul când vine vorba de debarcarea şefilor de instituţii deconcentrate din judeţul Vâlcea, susţinuţi de fosta putere pedelistă. Deocamdată, cei de la USL nu se grăbesc să facă schimbările. Unii aşteaptă ca liderii să se întoarcă din concedii, alţii să se vacanteze funcţiile şi să treacă de alegerile parlamentare din toamnă.

Deşi alianţa dintre PNL, PC şi PSD are ceva vechime, liderii celor trei partide nu au fost în stare până acum să îşi pună oamenii în funcţiile de conducere ale deconcentratelor. Astfel că pedeliştii stau liniştiţi în continuare la şefia unor importante instituţii, în timp ce preşedintele PSD, Ion Cîlea (foto 1), şi cel al PNL, Cristian Buican (foto 5), nu par deocamdată să fi ajuns la un numitor comun. Timpul trece, iar USL joacă fiecare carte parcă în favoarea PDL. Unul dintre cei care aşteaptă să fie pus în funcţia de director la Hidroserv, consilierul judeţean PNL, Victor Popescu (foto 4), a declarat săptămâna trecută că totuşi liderii celor două partide ar trebui să vină cât mai repede la masa negocierilor. „Suntem la guvernare şi e păcat că se trenează aceste schimbări. Nu avem un mandat foarte lung şi consider că oamenii noştri sunt competenţi şi merită să fie lăsaţi să îşi demonstreze profesionalismul. Ar trebui ca domnul Cîlea să vină la masa negocierilor”, spune Victor Popescu.

Cîlea, acuzat că ar fi pe mână cu pedeliştii

În timp ce unii îşi aşteaptă cuminţi funcţile deja negociate şi bătute în cuie, există zvonuri care bagă în ceaţă colaborarea bună cu care se laudă liderii USL la Vâlcea. Surse din interiorul PNL susţin că preşedintelui PSD, Ion Cîlea, i-ar conveni de minune tergiversarea situaţiei, dat fiind faptul că mai mulţi directori PDL i-ar fi promis acestuia că vor sări în barca PSD, doar pentru a-şi păstra actualele funcţii. Zvonurile au fost însă demontate de social democraţi, care susţin că sub nici o formă nu vor permite ca pedeliştii să năvălească la PSD, doar pentru a rămâne pe posturile actuale. Consilierul judeţean PSD, Costi Rădulescu (foto 3), cel care a fost propus pentru preluarea funcţiei de director la Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a declarat că varianta ca Ion Cîlea să tolereze o astfel de situaţie este exclusă din start. „Eu nu pot să spun că sunt în aşteptare, am depus actele, la mine se va susţine un concurs. Probabil nu s-a ajuns la un numitor comun pentru că oamenii au fost plecaţi în concediu, o să se rezolve însă treaba cât de curând. În cazul în care pedeliştii ar veni în PSD doar ca să îşi păstreze posturile eu ar trebui să plec din partid. Nu voi accepta aşa ceva niciodată şi va trebui să se ţină cont de părerea mea.Nu cred că domnul Cîlea ar putea să îî primească pe pedelişti. Este exclus”, precizează Rădulescu. Social democratul recunoaşte însă că această situaţie nu trebuie să mai treneze mult şi precizează că va fi unul dintre cei care vor insista ca lucrurile să se lămurească într-un timp cât mai scurt.

Pesediştii sunt convinşi că nu vor să primească niciun director PDL în partid doar pentru a le asigura acestora funcţiile şi se gândesc serios să analizeze mai bine situaţia. Asta în timp ce liberalii consideră că tergiversarea problemei nu este o soluţie şi propun ca liderii celor trei partide să se aşeze la masa negocierilor cât mai repede pentru a pune oameni competenţi în structurile de conducere ale instituţiilor.

Persu: „Nu vrem să înlocuim lipitorii lor de afişe cu lipitorii noştri”

Pe de altă parte, secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu (foto 2), susţine că dacă nu s-au făcut până acum schimbările mult aşteptate înseamnă că nu aceasta a fost prioritate USL. Persu este însă foarte categoric când vine vorba de cei din PDL: nici un membru marcant nu va putea pătrunde în PSD pentru că ar fi total neproductiv. „Nu am avut ca prioritate schimbarea conducerilor instituţiilor. Avem în vedere acest lucru, dar după ce facem o evaluare, o analiză. Nu vrem să înlocuim lipitorii lor de afişe cu lipitorii noştri. Vrem să avem oameni competenţi, cu experienţă. Nu ne grăbim să schimbăm structurile de conducere”, afirmă social democratul Dumitru Persu. Acesta subliniază că PSD va respecta şi de acum înainte înţelegerea de a nu primi pedelişti în partid. „PSD nu a primit nici în trecut membri marcanţi sau mai puţin marcanţi din PDL şi vom merge în aceeaşi direcţie. Este total neproductiv. Sunt total împotriva celor care pleacă de la un partid la altul pentru a-şi păstra funcţiile, cu atât mai mult dacă e vorba despre cei din PDL. Eu nu cred că liberalii au putut să gândească aşa ceva şi cred că am fi discutat dacă era cazul”, conchide Persu.

Democrat liberalii neagă că „s-ar vinde” PSD-ului

Totuşi, democrat liberalii neagă orice zvon potrivit cărora mai mulţi şefi din PDL „s-ar vinde” PSD-ului pentru funcţii, precizând totodată că toţi cei aflaţi acum în funcţii de conducere sunt profesionişti. De altfel, pedeliştii îi arată cu degetul pe cei de la USL din cauză că vor să îşi pună oamenii în funcţii, însă acelaşi lucru s-a întâmplat exact odată cu venirea PDL la Guvernare. Singura diferenţă a fost faptul că PDL s-a mişcat extrem de rapid atunci când a venit vorba de schimbarea directorilor.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...