Inedit

Deficit de manuale şcolare în Vâlcea

În prag de an şcolar, zeci de elevi riscă să nu aibă după ce învăţa. La ora actuală, la nivelul judeţului Vâlcea, singurii care vor beneficia în totalitate de manuale sunt cei din clasa I. Restul şcolarilor, până la clasa a X-a, inclusiv, nu au asigurate nici măcar 30% din manuale. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Vâlcea susţin că lipsa fondurilor este cauza care va face ca mulţi dintre elevi să nu aibă propriile manuale.

Cu o sumă care de ani buni nu a mai suferit nicio modificare, respectiv 330.000 lei, şi cu manuale care cu greu mai pot fi recuperate de la un an la altul, Vâlcea se confurntă cu un mare deficit de manuale. Doar la clasa I gradul de acoperire este de sută la sută.

Acoperire de doar 20%

Conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea susţine că subfinanţarea sistemului de învăţământ este cea care face ca, în momentul de faţă, numărul manualelor să nu fie suficient pentru elevii care, de la an la an, sunt în scădere. „La clasele II-IV, avem o acoperire de 20%, la clasele V-VIII, de 18%, iar la clasele IX-X, n-am acoperit nici măcar 15%. Acestea sunt ciferele care vin să arate care este gradul de acoperire. Vreau să vă spun că directorii de şcoli, dar şi mulţi dintre colegii mei fac eforturi deosebite de a recupera manualele date cu ani în urmă la elevi. Uneori, calitatea acestor manuale nu se ridică la un standard care să îţi permită valorificarea ulterioară”, ne-a precizat Remus Grigorescu, inspectorul şcolar adjunct al ISJ Vâlcea.

Speră în ameliorarea situaţiei după 1 septembrie

Totuşi, acesta susţine că până la începutul lunii septembrie, gradul de acoperire cu manuale, pe fiecare ciclu şcolar în parte, va atinge procentul de 50%. „Vom vedea cum vom rezolva această problemă cu atât mai mult cu cât urmează să mai primim manuale. În funcţie de acest lucru, vom vedea care este necesarul şi, cu siguranţă, vom rezolva cât de cât această problemă”, a dat asigurări inspectorul şcolar adjunct.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...