Actualitate

Nouă investitori cer autorizaţii Primăriei Voineasa pentru zona pârtiei de la Obârşia Lotrului

Un mare lanţ hotelier, dar şi proprietari de mici moteluri şi pensiuni vor să dezvolte locuri de cazare şi alimentaţie publică la baza domeniului schiabil

Transalpina Ski Resort, considerată deja de specialiştii în turism, dar şi de autorităţile locale, drept un “tigru al turismului de iarnă din România”, se va îmbogăţi în acest an cu nu mai puţin de nouă complexe hoteliere, pensiuni şi moteluri, în condiţiile în care doar în urmă cu trei ani capacitatea de cazare în zonă era de numai 25 de locuri.

Cea mai nouă staţiune montană este prevăzută cu trei pârtii de schi, pârtii de snowboard, pârtii de sanie, teleschiuri, telegondole, care urcă de la cota lacului Vidra (1.200) la cota 2000. “Sincer, au existat weekend-uri cu 6.000-7.000 de turişti. Este reuşita sporturilor de iarnă, un tigru al turismului în domeniu, care în doar trei ani de funcţionare a capacitat tot ce înseamnă iubitori de munte, de zăpadă. A revigorat toată Valea Lotrului şi cine vine aici prima dată devine un fidel al Transalpinei. Repet, asta în condiţiile în care investiţia nu a fost complet finalizată, însă peisajul unic, de deasupra lacului Vidra, zăpada care stă aici până în aprilie, fac să fie totul deosebit”, a declarat edilul din Voineasa, Gheorghe Stanciu.

Investiţia guvernamentală începe să dea roade

În urmă cu trei ani, în zona pârtiei funcţionau două cabane, fiecare dispunând de maxim 25 de locuri de cazare, la 5 km distanţă de microstaţiunea Obârşia Lotrului şi în imediata apropiere. Lucrurile însă s-au schimbat, deja în zonă există nu mai puţin de 300 de locuri de cazare, iar autorităţile locale susţin că anul 2016 va fi unul de boom investiţional.


“Nouă investitori au depus actele, vorbim de un mare lanţ hotelier, alte mici moteluri şi pensiuni, numai acum, la începutul anului. Majoritatea acestora vor fi ridicate la baza pârtiei. Prevedem că anul 2016 va fi unul de boom investiţional în acest domeniu”, a mai spus primarul din Voineasa. Domeniul schiabil Transalpina Ski Resort a fost construit în urma unei investiţii guvernamentale de 35 de milioane de euro. La sfârşitul anului trecut, Guvernul a alocat suma de 18,5 milioane localităţii Voineasa pentru plata arieratelor datorate constructorului domeniului schiabil, urmând ca restul de lucrări care mai sunt de executat - parcarea supraetajată de 400 de locuri şi accesul spre baza pârtiei, să fie achitate la o dată ulterioară. Domeniul se află în staţiunea Voineasa, în zona Obârşia Lotrului, pe malul lacului Vidra, la 85 de km de Râmnicu Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

10.02.2016 - 20:08eu si cu mine:locuri de parcare d-le....lasa-ma cu alte chestii-trestii..

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...