Sport

Handbal feminin - Oltchim Râmnicu Vâlcea

Oltchim, locul 2 la Szabella Cup

Vâlcea a jucat finala turneului la Szabella Cup, pe care a pierdut-o în faţa gazdelor, FTC Budapesta

Szabella Cup a fost singurul turneu din această vară în care noul antrenor, danezul Jakob Vestergaard, a putut să etaleze toate vedetele echipei. Cu o echipă abia reunită complet după venirea celor şase straniere de la Olimpiadă, roş-albastrele nu au strălucit la Budapesta, fiind evident că mai este mult de lucru pentru a deveni ce se aşteaptă, o echipă omogenă. Au lipsit de la acest turneu Neagu şi Vizitiu, aflate în refacere după accidentări.

În primul joc de la Budapesta, sâmbătă seara, Oltchim a trecut cu 29-23 de Rostov pe Don, vicecampioana Rusiei, o echipă care va participa în preliminariile Ligii Campionilor. Franţuzoaica Leynaud a făcut un meci mare, iar ucraineanca Managarova a fost de neoprit pe contraatac. Principalele marcatoare ale vâlcencelor au fost Managarova 6, Barbosa 5 şi Bulatovic 4. Duminică dimineaţă, Oltchim a disputat al doilea meci din grupă, cu Krim Ljubljana, campioana Sloveniei, o echipă care s-a întărit serios în această vară. Chimistele au dominat clar şi s-au impus cu 28-23, câştigând astfel Grupa A de la Szabella Cup. Principalele marcatoare au fost Barbosa 5 goluri, Manea 4, Bulatovic 4, Jovanovic 4. Roş-albastrele au jucat finala duminică seara, contra echipei organizatoare, FTC Budapesta. FTC, câştigătoarea Cupei Cupelor din sezonul trecut, a condus de la un capăt la altul, chiar şi la şapte goluri diferenţă! Vâlcencele au evoluat neaşteptat de slab, având deseori greşeli incredibile la acest nivel. Maghiarele s-au impus cu 29-27, iar Vestergaard va avea de lucru pentru a închega echipa invincibilă care se aşteptă pe baza individualităţilor. Mai are o lună şi jumătate până la startul în Liga Campionilor. Principalele marcatoare au fost Bulatovic 8, Managarova 7 şi Curea 4. Oltchim a revenit luni în ţară şi va disputa următorul amical pe 4 septembrie, la Drobeta Turnu Severin, cu Zajecar. Liga Naţională debutează pe 6 septembrie, când vâlcencele vor juca la Zalău, cu trupa lui Tadici.

Jovanovic s-a accidentat

În finala de la Szabella Cup, muntenegreanca Marija Jovanovic a suferit o entorsă la glezna stângă, în minutul 21, şi nu a mai putut continua jocul. Marija a ieşit de pe teren scoasă pe braţe, cu faţa schimonosită de durere. Verdictul medicilor va fi dat după ce jucătoarea va efectua un RMN, deşi la prima vedere pare a fi o entorsă care o va ţine pe tuşă două săptămâni. Probleme de sănătate are şi portugheza Barbosa, care nu a mai fost folosită în partea a doua după ce a resimţit dureri la piciorul stâng.

Stanca, revenire spectaculoasă

Roş-albastrele au jucat finala duminică seara, contra echipei organizatoare, FTC Budapesta. FTC, câştigătoarea Cupei Cupelor din sezonul trecut, a condus de la un capăt la altul, chiar şi la şapte goluri diferenţă!

Pivotul Ionela Stanca, pivotul Oltchimului, a revenit pe teren după ce în luna iunie a devenit mămică. Stanca a adunat înaintea turneului de la Budapesta doar o săptămână de pregătire, dar a intrat pe teren câteva minute şi a jucat bine. Când Ionela va fi pusă la punct cu pregătirea fizică, pare principala candidată pentru titularizare, deşi pe postul său mai sunt Manea şi Vetkova. Cum se ştie, oficialii Oltchimului au vrut să renunţe în această vară la Stanca, dar jucătoarea a fost păstrată la insistenţele noului tehnician, Vestergaard.

Buceschi, Băbeanu şi Smedescu, împrumutate

Antrenorul Vestergaard a renunţat la Smedescu, Buceschi şi Băbeanu, care aveau şanse minime să prindă lotul în sezonul următor. Astfel, portarul Mihaela Smedescu şi interul Eliza Buceschi au fost împrumutate pentru un an la HCM Baia Mare, în timp ce Dana Băbeanu a ajuns la SCM Craiova. Oricare dintre cele trei jucătoare ar putea reveni la Vâlcea chiar din iarnă, dacă vreuna din cele 18 jucătoare rămase în lot se va accidenta.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...