Ultima Oră

Incendiu de proporţii în staţiunea Băile Olăneşti: “Pavilionul Băilor” a fost cuprins de flăcări

Conform verificărilor, obiectivul nu este inclus pe lista monumentelor de patrimoniu

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) General Magheru al judeţului Vâlcea au intervenit ieri seară, la ora 18.58 pentru stingerea unui incendiu produs la acoperişul Complexului de Băi Minerale din oraşul Băile Olăneşti, aflată în administrarea unei societăţi comerciale cu profil balnear.


În momentul sosirii pompierilor la locul intervenţiei (ora 19.22), incendiul se manifesta pe o suprafaţă de peste 100 mp., la nivelul acoperişului construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, într-o zonă dezafectată a complexului.

Pentru stingerea incendiului, s-a acţionat iniţial cu 4 autospeciale de stins incendii cu apă şi spumă, după care au mai fost chemate în sprijin alte două echipaje ale Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă Oltchim şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Băile Olăneşti. Pentru asigurarea necesarului de apă, la faţa locului s-au mai adus trei motopompe cu ajutorul cărora s-a creat un dispozitiv care a asigurat alimentarea autospecialelor din râul Olăneşti, situat în imediata apropiere a focarului.

La ora 21.50 s-a limitat extinderea flăcărilor, către pavilionul deschis pentru tratament, aflat în prelungirea clădirii afectate de incendiu. Astfel, cei 26 de pompieri militari, privaţi şi voluntari aflaţi la faţa locului au lucrat pentru înlăturarea efectelor incendiului până la ora 00.30, moment în care s-a ordonat retragerea.

"Până la stingerea incendiului, au ars:acoperişul clădirii construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de aproximativ 350 mp., plafonul clădirii construit din lemn cu cercuială şi tencuială, precum şi elemente de rezistenţă ale clădirii construite tot din lemn. De asemenea, s-au degradat compartimentările interioare amenajate cu bazine pentru efectuarea tratamentului balnear. S-a reuşit salvarea altui pavilion care se afla în prelungirea celui afectat de incendiu", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Operaţiunile de stingere s-au desfăşurat în condiţii dificile, determinate de temperaturi ridicate generate de cantitatea mare de materiale combustibile din componenţa acoperişului precum şi de posibilităţi reduse de manevră cu autospecialele de stins incendii accesul spre zona afectată făcându-se pe o stradă îngustă.

Din fericire nu s-au înregistrat victime, momentul producerii incendiului fiind în afara orelor de program. Conform verificărilor, obiectivul nu este inclus pe lista monumentelor de patrimoniu. Valoarea estimativă a pagubelor precum şi cauza care a dus la producerea incendiului, urmează să se stabilească în perioada imediat următoare de către o comisie mixtă, compusă din reprezentanţi ai inspectoratului, care la momentul transmiterii comunicatului efectuează cercetări la locul incendiului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...