Economic

Două locomotive fabricate în Craiova au fost vândute firmei DB Schenker Rail, unul din cei mai mari operatori feroviari din Europa

Compania Softronic din Craiova produce două tipuri de locomotive - Phoenix şi Trans Montana. Uzina din Bănie a vândut anul trecut în luna decembrie două vehicule firmei DB Schenker Rail, unul din cei mai mari operatori din Europa. Colaborarea dintre Softronic si DB.
Locomotiva Schenker Rail AG este una de succes actual şi viitor, 15 locomotive din flota DB Schenker Rail RO / HU / BG fiind achiziţionate de la fabrica din Craiova. „În decembrie 2015, cel mai mare operator de transport feroviar de marf[ din Europa, DB Schenker Rail AG, prin subsidiarele DB Schenker Rail România şi DB Schenker Rail Ungaria, a achiziţionat dou[ astfel de locomotive. În acest fel, ambele companii şi-au continuat procesul de modernizare a flotelor de material rulant“, se arată în comunicatul companiei Softronic. Durata de producţie a unei locomotive în fabrica de la Craiova este de o lună, iar preţul se ridică la aproximativ 3 milioane de euro. Preţul este unul dintre atuurile Softronic în faţa competitorilor din vestul Europei, care cer pentru un astfel de vehicul 4 milioane de euro. Compania Softronic a realizat în premieră în România primul tren electric, care atinge o viteză de 160 de kilometri pe oră, iar acum se lucrează la cea de-a treia unitate de acelaşi tip. Uzina din Bănie, înfiinţată în anul 1999, este unul dintre puţinii furnizori privaţi de produse şi servicii pe piaţa feroviară românească.

Petre Dumitru

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...