Politică

Daniel Chiţoiu şi-a anunţat retragerea din politică

Fost ministru de Finanţe, vâlceanul Daniel Chiţoiu a anunţat că se retrage din viaţa politică. El susţine că vrea să se dedice mai mult profesiei şi activităţii în mediul privat. Originar din Păuşeşti-Otăsău, Daniel Chiţoiu este doctor în economie şi a fost membru PNL până în vara anului 2014, anterior ministru de Finanţe şi vicepremier în Guvernul Ponta. Între 2005 şi 2007, el a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al ANAF.
În martie 2014, Daniel Chiţoiu a scăpat de cercetare în dosarul ASF – Carpatica, în care era acuzat de abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional, după ce deputaţii au votat împotriva solicitării procurorilor DNA de ridicare a imunităţii sale.
Şi soţia sa, Laura Elena Chiţoiu, este trimisă în judecată în acelaşi dosar, pentru că s-a folosit de funcţia de director al ASF pentru a favoriza o persoană la angajare în conducerea instituţiei.
Fostul secretar general al partidului condus de Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a făcut anunţul pe pagina sa de Facebook.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...