Administraţie

Prefectul de Vâlcea şi vicele CJ fac demersuri pentru refacerea infrastructurii afectate de alunecările de teren

Aproximativ 17 gospodării din satul Şuta-Băile Olăneşti ar putea rămâne izolate, după ce alunecarea de teren ce s-a accentuat pe fondul excesului de umiditate din primăvara anului 2012 a afectat platforma drumului comunal pe o lungime de cca. 40 ml, determinând îngustarea părţii carosabile cu cca. 70%.

Având în vedere că alunecarea este activă, acest lucru poate determina distrugerea în totalitate a platformei drumului comunal, 17 gospodării putând rămâne izolate.Aceasta este concluzia la care au ajuns prefectul de Vâlcea Mircea Nadolu şi vicepreşedintele CJ, Bogdan Pistol, după ce aceştia s-au deplasat în teren şi au analizat situaţia.

Circulaţia către Mănăstirea Frăsinei ar putea fi închisă

De asemenea, pe drumul judeţean DJ 658 Gura Văii-Muereasca - Mânăstirea Frăsinei, la km 11+600 şi km 12+500 s-au produs alunecări de teren ce au afectat platforma drumului, existând pericolul de pierdere a stabilităţii drumului, fapt ce ar conduce la închiderea totală a circulaţiei către Mănăstirea Frăsinei, unul din monumentele arhitectonice care dă noi dimensiuni acestor meleaguri, atracţie a numeroşi turişti autohtoni şi străini.

Urmare acestor situaţii deosebit de alarmante şi datorita costurilor de refacere a obiectivelor afectate care depăşesc posibilităţile de finanţare existente la nivelul bugetului propriu al judeţului şi al autorităţii locale, prefectul de Vâlcea şi vicele CJ au declarat că este nevoie de întocmirea unui proiect de hotărâre de Guvern.

Azi, 23 august a fost înaintat Ministerului Administraţiei şi Internelor proiectul de hotărâre de Guvern care prevede alocarea sumei de 1.240.434 lei din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012, în vederea refacerii obiectivelor de infrastructură menţionate, situate pe raza comunei Muereasca judeţul Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...