Eveniment

Râmnicu Vâlcea:

Atenţie la locurile de muncă în străinătate! Doi bărbaţi au înşelat sute de persoane

Peste 150 de persoane au fost înşelate de mai mulţi reprezentanţi ai unei societăţi comerciale care se ocupă de recrutarea personalului pentru muncă în perioada mai-august 2012

Doi bărbaţi, ambii de 32 de ani, din Râmnicu Vâlcea sunt cei care aveau puterea de convingere a cetăţenilor, care erau dornici de un serviciu bine remunerat în străinătate.

Aceştia au postat pe internet diverse oferte pentru locuri de muncă în străinătate, promiţând salarii foarte avantajoase, persoanele interesate fiind chemate în municipiul Râmnicu Vâlcea pentru efectuarea de analize medicale. Aceste anunţuri au avut ca rezultat inducerea în eroare a peste 150 de persoane care erau dornice să obţină un loc de muncă în străinătate. Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la acţiunile celor două persoane, astfel că până în prezent s-a reuşit probarea activităţii infracţionale a celor doi cu sprijinul Direcţiei Judeţene de Informaţii Vâlcea.

Pentru completarea probatoriului, la data de 22 august oamenii legii ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Vâlcea, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au pus în executare trei autorizaţii de percheziţie domiciliară, fiind ridicate documente din care rezultă că peste 150 de persoane au depus documente la cei doi suspecţi pentru medierea unui loc de muncă în străinătate.

Cercetaţi pentru înşelăciune

„În urma cercetărilor şi a procedurilor specifice de muncă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor au stabilit că cei doi încasau suma de 300 lei pentru efectuarea fişei medicale şi 300 lei pentru întocmirea dosarului de angajare, iar ulterior, deşi nu se efectua niciun demers pentru angajarea acestora, erau invocate diferite pretexte pentru amânarea plecării la locurile de muncă promise”, a declarat Alina Teodorescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.

Cei doi sunt cercetaţi acum pentru înşelăciune iar unul dintre ei a fost reţinut pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Judecătoriei Râmnicu Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, a tuturor persoanelor prejudiciate şi a sumei cu care acestea se constituie parte civilă.

Poliţiştii din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă celor care îşi caută locuri de muncă prin intermediul Internetului sau anunţurilor la mica publicitate, să nu dea curs ofertelor de muncă găsite, fără a se interesa dacă firma respectivă este autorizată să desfăşoare activităţi de recrutare a forţei de muncă şi să nu achite nicio sumă de bani în avans, chiar dacă li se eliberează documente de încasare în acest sens.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...