Managerul general şi totodată administratorul special al clubului CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu a discutat la televiziunea locală VTV despre prima parte a acestui sezon, încheiată de alb-albaştri pe locul 2.
”Prima parte a acestei ediţii de campionat ne-a adus satisfacţia locurilor 1-2, suntem la egalitate de puncte cu Baia Mare, dar mai puţin important este locul, ci evoluţia foarte bună a echipei în primele 18 etape. În vară am plecat cu o serie de probleme, datorită neînţelegerilor dintre cei doi acţionari principali, dar ne părea rău să nu ducem la capăt strategia făcută la începutul anului, iar acum deja culegem roadele muncii depuse pe un an întreg. La începutul anului, ne-am făcut o strategie de reconstrucţie, în primăvară am sacrificat rezultatele, puţini suporteri au înţeles, fanii vor ca echipa favorită să câştige tot timpul. Am dat drumul la joc la câţiva din copiii noştri, ne-a prins bine, unul din argumentele bune ale acestui sezon se datorează şi juniorilor. Continuitatea băncii tehnice a fost şi ea un avantaj, atmosfera este foarte bună şi astfel au venit rezultatele”, a menţionat managerul clubului, Lucian Munteanu.
Aflat în insolvenţă, CSM a început procesul cu Fiscul, iar suma imputată iniţial scade. ”Cred că am fi fost mult mai inspiraţi dacă solicitam intrarea în insolvenţă la momentul când am preluat clubul, ne-am bazat mult pe balanţa contabilă a clubului, am urmărit datoriile care ni le asumasem, până a venit acel raport de inspecţie fiscală de la Finanţe. Momentan ne judecăm cu Finanţele pentru această datorie, am avut noroc cu legea amnistiei fiscale, deşi nu au venit exact normele de aplicare. Din cele 33 de miliarde lei vechi imputate iniţial, Finanţele ne-au scăzut până la 22 miliarde lei vechi, dar nu suntem mulţumiţi, considerăm că nu s-au aplicat aşa cum trebuie noile norme şi ne judecăm în continuare pe această temă. Ca să putem ieşi din insolvenţă, trebuie să se finalizeze această datorie către Finanţe, ea reprezintă cea mai mare parte a datoriei, abia apoi vom putea face planul de reorganizare. Eu, în calitate de administrator special, împreună cu administratorul judiciar, am încercat să mai detaşăm bugetul clubului de anumite cheltuieli care apasă şi echipa mare are de suferit, precum utilităţile, cheltuielile cu angajaţii de la stadion şi cu cele de la Centrul de copii şi juniori. A mai trecut un an şi nu am reuşit, deşi am avut promisiuni, cred că şi din punct de vedere al legilor este o problemă”, a declarat managerul clubului vâlcean.
CSM se va reuni pe 12 ianuarie, cantonamentul va fi probabil tot în Zăvoi, iar în lot vor fi unele modificări. ”Până la reunirea echipei o să avem din nou întâlniri cu reprezentanţii Primăriei, am avut demersuri şi la Consiliul Judeţean, în funcţie de rezultatul acestor demersuri, ne vom stabili un nou obiectiv. Obiectivul principal este de calificare în play-off, de a scăpa de eventuale emoţii, suntem la doar patru puncte de locul 7, trebuie să fim precauţi şi atenţi. S-au desprins puţin şapte echipe de restul, Mediaş rămâne favorită pentru locul 1, pentru lotul său, dar şi pentru buget. Rămâne ca toţi să ne dorim ca Vâlcea să promoveze şi aici intervin problemele de finanţare. Discutăm cu staff-ul tehnic asupra evoluţiilor fiecărui jucător, noi conducătorii avem renegocieri cu unii jucători, o să şi renunţăm la câţiva, dar nu vor fi modificări mari, toţi şi-au adus aportul la rezultatele bune. Ne dorim un plus pe anumite posturi, dar vom vedea pe parcurs, prioritar este stabilirea jucătorilor actuali, unii şi-au exprimat dorinţa să plece la mai bine, alţii poate sunt nemulţumiţi că au jucat mai puţin. E foarte important să rămânem în acest eşalon, dacă vom continua pe această linie, vom aduce multe bucurii, lotul şi grupul îmi dau speranţe”, a mai spus Lucian Munteanu.
Conducerea clubului a făcut demersuri pentru modificarea denumirii terenului sintetic, dar şi a Stadionului Municipal. ”Noi am demarat o acţiune, vrem ca după reunire să inaugurăm noua denumire a terenului sintetic, am făcut paşi importanţi cu ajutorul domnului consilier local Mihai Persu. Vrem ca terenul sintetic să fie denumit Traian Popa, iar stadionul Municipal să devină Iancu Carabageac. Ulterior ne dorim mult şi schimbarea denumirii clubului în Chimia, dar am luat-o pas cu pas şi vom vedea când vom reuşi acest lucru. Nea Traian Popa reprezintă un nume asociat cu activitatea juniorilor, iar jucătorul reprezentativ al fostei Chimii este Iancu Carabageac, peste tot unde mergem, toată lumea ne întreabă despre el. Aceste iniţiative au plecat după întâlnirile cu fostele glorii ale Chimiei, le-am promis acest lucru, sperăm să finalizăm rapid denumirea sinteticului, apoi ne ocupăm de Municipal”.